Erzurum'da kötü başlangıç!

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiade Erzurum-2011) bayanlar buz hokeyi ikinci maçında Türkiye, Büyük Britanya'ya 10-0 yenildi.Türkiye, Büyük Britanya karşısında oyun kurmakta ve hücum yapmakta zorlandı. Karşılaşmaya daha etkili başlayan k

Erzurum'da kötü başlangıç!

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiade Erzurum-2011) bayanlar buz hokeyi ikinci maçında Türkiye, Büyük Britanya'ya 10-0 yenildi.

Türkiye, Büyük Britanya karşısında oyun kurmakta ve hücum yapmakta zorlandı. Karşılaşmaya daha etkili başlayan konuk ekip, maçın ilk dakikalarında Farman'ın golüyle 1-0 öne geçti. Hücumun yanı sıra, savunmada da başarılı bir oyun ortaya koyan Britanya takımı, bu periyotta Türkiye'nin gol bulmasına izin vermeyerek ilk periyodu 2-0 önde kapattı.

Bayan milliler, karşılaşmanın ikinci periyoduna, Türk taraftarların tezahüratıyla çıktı. Oyun başlayalı 2 dakika geçmesine karşın, kalesinde üçüncü golü bulan bayan millilerin motivasyonunun düştüğü gözlendi. Takımının üçüncü, kendisinin ikinci golünü kaydeden Farman'dan sonra Büyük Britanya'nın dördüncü golü, Bolton'dan geldi. Periyodun bitmesine 2 dakika kala da Bolton'un asistini değerlendiren Price ile Büyük Britanya, ikinci periyodu 5-0 üstün bitirdi.

Karşılaşmanın üçüncü periyoduna hızlı başlayan Büyük Britanya, üst üste goller buldu. Wiggins'in asistiyle durumu 6-0'a getiren Wilson'dan sonra Türk milli takımı, kalesinde iki gol daha gördü. Büyük Britanya'nın yedinci golü Wiggins'den, sekizinci golü ise Herbert'den geldi. Hemen akabinde Farman'dan gelen üçüncü gol ile Büyük Britanya, durumu 9-0'a getirdi. Takımın son golü ise Herbert'ten geldi: 10-0.

Bayanlarda üçüncü maç, aynı salonda saat 16.00'da Kanada-Finlandiya arasında yapılacak.

MAÇTAN NOTLAR

Tarkan'ın milli takım maçları için seslendirdiği ''Bir oluruz yolunda'' şarkısı eşliğinde piste çıkan Türk milli takımı oyuncuları, maç başlamadan önce hokey sopalarını saha zeminine vurarak birbirlerini motive ettiler.

Türk Milli Takımında Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu merhum Yaşar Doğu'nun torunu Sinem Doğu'da forvet mevkisinde forma giydi.

Maça, aralarında sporcuların ailelerinin de bulunduğu Türk taraftarların ve basının ilgisi, beklendiği gibi yüksekti. Organizasyon komitesinin maçtan önce dağıttığı Türk bayraklarıyla takımlarına destek olan seyirciler, maç boyunca ''Kırmızı-beyaz, en büyük Türkiye'' şeklinde tezahüratta bulundular.

Büyük Britanya'dan bir grup taraftar da omuzlarındaki dev bayraklarla takımlarına destek verdi.

 

Karşılaşma, salona kurulan dev ekrandan da aynı anda yayınlandı.

BÜYÜK BRİTANYA: 10 - TÜRKİYE: 0

Salon: Cemal Gürsel Spor Kompleksi (500 Kişilik) Hakemler: Zuzanna Findorova (Slovakya), Magdalena Cerhitova (Slovakya), Susan Collins(ABD)

Büyük Britanya: Jarrold, Hutchinson, Williams, Price, Farman, Cornford, Howton, Wiggins, Grieve, Summers, Herbert, Wilson, Carr, Saunders, Halliwell, Bolton, Turner, Emery

Türkiye: Mine, Didem, Özlem Öz, Çağla Baktıroğlu, Mefharet, Sinem Yalçındağ, Yeliz, Sinem Doğu, Dilara, Çağla Sevgili, Tuba Ilgın, Nilay, Refika, Başak, Tuba Dokur, Teksin, Elif Bayrak, Ceren, Elif Ulaş, Özlem Yerebakan, Zeynep

Goller: Farman (3), Turner, Bolton, Price, Wilson, Wiggins, Herbert (2) (İngiltere)

1. periyot: 2-0 (Büyük Britanya lehine)

2. periyot: 5-0 (Büyük Britanya lehine) 2 dakika cezası alanlar: Farman (3), Herbert (Büyük Britanya), Nilay, Zeynep (2), Sinem Yalçındağ, Tuğba, Teksin (Türkiye)

2 dakika küçük oturma cezası alanlar: Tuğba (Türkiye)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor