Ersun Yanal'dan açıklamalar

Türkiye Futbol Federasyonu Ligler Genel Direktörü Ersun Yanal, Türk futbolunun değerinin yükseldiğini söylerken, birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı. Yanal, "Hiddink, global ortamda konumumuzun tanımlanması açısından önemli bir antrenör. Şu anda bulun

Ersun Yanal'dan açıklamalar

Türkiye Futbol Federasyonu Ligler Genel Direktörü Ersun Yanal, Türk futbolunun değerinin yükseldiğini söylerken, birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yanal, "Hiddink, global ortamda konumumuzun tanımlanması açısından önemli bir antrenör. Şu anda bulunduğumuz durumda, dünya futboluyla entegrasyonumuz açısından gerekli bir isim" şeklinde konuştu. 

 "10'larca transfer yapmakla, bütün yıldızları toplamakla iyi takım olunmaz" eleştirisiyle Yanal, kulüplerin 'futbolcu enflasyonuna' dikkati çekti.

 "KULÜPLER BAŞARILI OLMAK İSTİYORSA, KENDİ İÇ İŞLERİYLE İLGİLENSİN"

Yanal, takımların başarılı olmak için kendi iç işleriyle ilgilenmesi gerektiğini, hakemleri baskı altına alarak futbolun geliştirilemeyeceğini söyledi. Hakemlere korku salarak ulaşılan başarıların kalıcı olamayacağını belirten Yanal, "Şunu kabul etmeliyiz; bu bir oyun. Futbolu güzel kılan, kitleler üzerinde ilgi uyandıran bilinmezliği. Bu bilinmezlikten insanlar hoşlanıyor. Bu bilinmezlik futbolu cazip kılıyor" şeklinde konuştu.

"HOLİGANİZMİ YÖNETİCİLER KÖRÜKLÜYOR"

Holiganizmi körüklediklerini savunduğu kulüp yöneticilerini eleştiren Yanal, "Suya yazı yazar gibi konuşmak doğru sorumluluk değil. Bu iklimi bozmak, futbolda paranoya uyandırmak, şiddete davetiye çıkarmaktır. Size de hata yapılıyor, başkalarına da. Bu işin doğasında var, hata. Sağduyulu olmamız gerekiyor" dedi.

"TÜRK FUTBOLUNUN DEĞERİ YÜKSELİYOR"

Ersun Yanal, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı hakkında da, "Çok keyifli haftalar bizi bekliyor. Yarış oldukça hızlanacak" ifadelerini kullandı. Türk futbolunun marka değerinin yükseldiğini anlatan Yanal, "Türkiye'de 'olmaz' denen şeyler oldu. Eski söylemler yerini başka sözlere bıraktı" şeklinde konuştu

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor