Erdem Egemen: "TFF’yi yönetenler, yaptıklarıyla yüzleşmekten kaçıyor"

Erdem Egemen'den EURO 2024 açıklaması...

Erdem Egemen: "TFF’yi yönetenler, yaptıklarıyla yüzleşmekten kaçıyor"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Avukatı Erdem Egemen, Türkiye'nin Euro 2024'ü kaybetmesi sonrasında yaptığı açıklamada "Euro2024 için oy kullanan UEFA icra kurulu üyelerinin, 2011’den beri yaşananlardan haberdar olmadığını düşünmek mümkün değil" dedi.

EURO 2024'e ev sahipliği yapacak olan ülke dün İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan toplantı sonrasında açıklandı. Türkiye ve Almanya'nın yarıştığı EURO 2024'ü Almanya'nın düzenlemesine karar verildi. Karar Türkiye'de geniş yankı bulurken Trabzonspor Avukatı Erdem Egemen konu ile ilgili açıklama yaptı.

Egemen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"EURO 2024’e ilişkin kararını verirken, UEFA’nın hangi kriterleri uyguladığı bellidir. Bunlar UEFA’nın internet sitesinde de ilan edildi. TFF’nin ve Almanya’nın yaptığı başvuruya ilişkin UEFA’nın yaptığı değerlendirmeler de aynı şekilde kamuya açık. UEFA’nın şart koştuğu kriterleri yerine getirme noktasında, TFF’nin açık eksiklikler olduğu da ifade edildi.

UEFA’nın değerlendirmeleri, ülke içindeki eleştiri ve tespitlerle örtüşüyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bağlı Kamu Denetçisi, TFF’nin Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu’nun insan haklarını ihlal ettiğini belirtti. Spor Tahkim Mahkemesi CAS da, TFF kurullarıyla ilgili benzer bir değerlendirme yapmıştı. Şike sürecinde yaşadıklarımız ortada. TFF’ye karşı açılan dava halen CAS’ta devam ediyor; TFF’yi yönetenler, yaptıklarıyla yüzleşmekten kaçıyor. Talimatları ve kurulları değiştirip hukuka aykırı karar alarak Trabzonspor’un hakkını gasp eden, bunu yaptığı için de teşekkür beklediğini açıkça belirten bir Federasyonumuz var. Şikeye ceza değil kupa veren bir Federasyonumuz var. Dün Euro 2024 için oy kullanan UEFA icra kurulu üyelerinin, 2011’den beri yaşananlardan haberdar olmadığını düşünmek mümkün değil. Çünkü herşey tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşti.

Netice olarak yetki ve sorumluluk beraberdir. Yetkisi olan sorumludur. TFF’nin yetkili makamlarında oturanların, şimdi sorumluluktan kaçma imkânı bulunmuyor. Tükiye Büyük Millet Meclisi’nin tespitinin TFF tarafından neden dikkate alınmadığını açıklamalılar. Makam sahipleri için, kendileri dışında herşeyi eleştirmek ve UEFA’yı suçlamak bir yöntem olabilir. Fakat, bu yöntem sorunlarımızı ortadan kaldırmaz. UEFA’nın dün aldığı kararı, futbol sistemimizi yeniden düzenleme yolunda bir fırsat ve başlangıç olarak görmeliyiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor