Ercüment Ovalı Trabzonsporluyum dedi ve ürettiği aşıya o ismi verdi

Prof. Dr. Ürettiği aşının ismi ile ilgili bakın neler söyledi.

Ercüment Ovalı Trabzonsporluyum dedi ve ürettiği aşıya o ismi verdi

Koronavirüse karşı aşı ve tedavi çalışmalarıyla gündemde olan Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, 2 aşı ürettiklerini ve Sağlık Bakanlığı’na hayvan deneylerine başlama izni almak için başvurduklarını söyledi.

Prof. Dr. Ovalı, "40 yıl sonra ilk defa bir aşıyı ürettik ve test aşamasına getirdik. Ürettiğimiz aşı diğer aşı gelene kadar geçişi sağlayacak. Tüm bu anlattıklarım bir ayda oldu" açıklamasında bulundu.

Ürettikleri aşılara verdikleri isimler konusunda açıklamalarda bulunan Ovalı, ilk aşının isminin hocasına ait olduğunu belirterek, “Aşının birine SK10 ismini verdik. Bu ismin anlamını söylemek istiyoruz. Bu benim hocam Sait Kapucuoğlu’nun isminin kısaltmasıdır. Beni ben yapan, öğretim üyeliğime kadar getiren inşa. Yıllarca beraber çalıştık ve ben bir dönem ona açıkçası haksızlık yaptım. O haksızlıktan sonra kendisinden özür dilemeye gittiysem de yıllarca bu özrümü kabul etmedi. Ta ki “ben aşı yapacağım ve bunu 23 Nisan’da açıklayacağım” dediğim gün beni aradı ve beni affettiğini söyledi. İnşallah testleri geçer ve yeni aşımızın ismi SK10 olacak.” dedi.

“BEN TRABZONSPORLUYUM”

İkinci aşının isminin ise ‘OZG3861’ olduğunu belirten Prof. Dr. Ovalı, “İkinci aşının ismi ise benim çocuklarımın istediği bir şey. Onun ismi OZG3861, “OZG” Bulut’un çok sevdiği bir dostunun isminin kısaltması, “38” bizim sağlıklı yaşamamızı sağlayan, bütün laboratuvarı steril tutan Recai’nin memleketi Kayseri’nin plakası. “61” de ben Trabzonsporluyum. Çocuklar önerdi. İsim hakkı sizin dedim. Herkes bir isim söyledi, kısaltalım dedik ve isim böyle çıktı. OZG, 38 Kayseri’nin plakası, 61’de Trabzonspor’dan geliyor. İlk aşıyı da ben kendime ayırdım. Yıllarca çok haksızlık etmiştim hocama, beni affetti, o nedenle hocamın ismini koydum” dedi.

AŞI AĞUSTOS AYINDA İNSANLARA DOKUNACAK”

Ovalı Yaptıkalrı aşı ile ilgili tarih verirken, "Yaptığımız aşı herşey yolunda giderse Ağustos’ta insanlara dokunacak. Ama terslikler olabilir ama eninde sonunda başarırız. Sadece zamanla ilgili mücadelemiz var. Nefessiz çalışıyoruz, şuana kadar da verdiğimiz sözü tuttuk.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber