Er meydanı boks ringine döndü

Birbirine saha içinde yumruk atan iki güreşçinin taraftarları sahaya inince ortalık karıştı. Güreşçilere tekme tokat saldıran seyircileri jandarma ekipleri güçlükle ayırdı.Çorlu'ya bağlı Velimeşe Beldesi'nde, belediye tarafından organize edilen 2. Velimeş

Er meydanı boks ringine döndü

Birbirine saha içinde yumruk atan iki güreşçinin taraftarları sahaya inince ortalık karıştı. Güreşçilere tekme tokat saldıran seyircileri jandarma ekipleri güçlükle ayırdı.

Çorlu'ya bağlı Velimeşe Beldesi'nde, belediye tarafından organize edilen 2. Velimeşe Yağlı Güreşleri bugün öğle saatlerinde başladı. Güreşleri izlemek için Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan,Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, protokol üyeleri ve çok sayıda güreşsever katıldı.

Güreşlerin başlamasıyla deste küçük boyda Kamil Pak ve Ayhan Aktürk, ilk turdaki rakiplerini yenerek ikinci tura yükseldiler ve bu turda birbirleri ile karşılaştılar. Büyük çekişmeye sahne olan güreşte, Pak ve Aktürk birbirlerine sert müdahalelerde bulununca hakem heyeti tarafından ihtar verildi. İhtar sonrasında Aktürk, rakibine yumruk atınca Kamil Pak da karşılık verdi ve güreşçiler birbirine girdi. Bu sırada iki güreşçinin taraftarlarda sahaya inince Er Meydanı boks ringine döndü. Taraflar birbirlerine tekme ve tokat ile saldırdı. Cazgırın anonsu sonrası jandarma ekipleri sahaya girdi ve kavgayı güçlükle ayırararak tarafları sahadan uzaklaştırdı. Kule hakemleri her iki güreşçiyi müsabakadan men etti. Güreşlerde Başpehlivan Gökhan Arıcı oldu.

Velimeşe Yağlı Güreşlerine katılan ve ilk turda rakibi Gökhan Arıcı'ya yenilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin efsane Başpehlivanı Ahmet Taşçı, bu yıl yapılacak olan güreşlerde iddialı olduğunu söyledi.

"KEL ALİÇO REKORUNU KIRMAK İSTİYORUM"

649.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine hazırlığını belirten Taşçı, "Kış ayından bu yana Kırkpınar'a hazırlanıyorum. Belde ve ilçe belediye başkanlarının Ata sporumuz olan güreşlere gösterdikleri ilgi beni son derece memnun ediyor. Allah bana nasip eder ise benim hedefim Kel Aliço'nun 56 yaşına kadar olan rekorunu kırmak. Şimdi ben 52 yaşındayım ve 57 yaşına kadar güreşip bu rekoru kırmak istiyorum. Benim önümde kırabileceğim bir tek bu rekor kaldı. Geçen yıl yeni getirilen kura sistemi seyirciler ve başpehlivanlar arasında çok tartışma yaşanmasına neden oldu. Kura sistemi hiç hoş karşılanmadı. Federasyonumuzda bunu göz ardı etmeyip pehlivanların ve güreş severlerin isteği üzerine yine eski sistemine getirdi."dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor