Efes Türkiye'den ayrılıyor

30 yıldır Türk basketbolunun lokomitifi olan, yurt içinde ve yurt dışında sayısız başarılar elde eden, NBA’e bir çok oyuncu göndere ve binlerce gencin spor yapmasını sağlayan Efes Pilsen, yaşanan gelişmelerden oldukça rahatsız. Ülkeye yaptığı onca yatırım

Efes Türkiye'den ayrılıyor

30 yıldır Türk basketbolunun lokomitifi olan, yurt içinde ve yurt dışında sayısız başarılar elde eden, NBA’e bir çok oyuncu göndere ve binlerce gencin spor yapmasını sağlayan Efes Pilsen, yaşanan gelişmelerden oldukça rahatsız. Ülkeye yaptığı onca yatırıma rağmen, ödüllendirilmek yerine adeta yeni yasa tasarısı ile cezalandırılmaya çalışılan Efes Pilsen yönetimi küsmek üzere.

Alternatif planlar arayan Lacivert-Beyazlılar, ilk olarak yurt dışına açılmayı düşünüyor. Euroleague’e ve FIBA’ya sponsor olan, aynı zamanda Sırbistan Ligi’nin de sponsorluğunu yapan Efes Pilsen, Partizan’la birleşmek için görüşmelere başladı.

Danilovic-Divac sıcak bakıyor

Partizan Başkanı Predrag Daniloviç, yönetim kurulu üyesi Vlade Divaç ve coach Dusko Vujoseviç’in de hazır bulunduğu toplantıda, Efes Pilsen üst düzey yönetimi ile ‘Partizan-Efes Pilsen’ adı altında birleşme görüşmeleri yapıldı. 4 milyon Euro bütçe ile Euroleague’de Final-Four oynayan Partizan’ın 25-30 milyon bütçe ile neler yapabileceği masaya yatırıldı. Bu arada Dusko Vujoseviç’e Efes Pilsen’in başına geçmesi için teklif yapıldığı ancak tecrübeli coachun sezon ortası olması nedeniyle, öneriyi kabul etmediği iddia edildi.

B planı CSKA

Son 5 yıldır Final-Four oynayan ve bu 5 organizasyonun ikisinde Avrupa şampiyonu olan CSKA Moskova da alternatifler arasında. Efes Pilsen’in Rusya pazarında önemli bir pay alması nedeniyle de CSKA Moskova Kulübü ile de birleşme planları yapılıyor. Partizan’la olmaması halinde Rusya’da çok önemli bir pazara sahip olan Efes Pilsen’in bu ekiple de görüşmelere başlayabileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler