Dev müsabaka için geri sayım

WBC dünya velter sıklet gümüş kemer mücadelesinde yarın Rumen Ionut Dan Ion ile İstanbul'da karşılaşacak.Türk boksör Selçuk Aydın, Dünya Boks Konseyi (WBC) dünya velter sıklet gümüş kemer mücadelesinde yarın Rumen Ionut Dan Ion ile İstanbul'da karşılaşaca

Dev müsabaka için geri sayım

WBC dünya velter sıklet gümüş kemer mücadelesinde yarın Rumen Ionut Dan Ion ile İstanbul'da karşılaşacak.

Türk boksör Selçuk Aydın, Dünya Boks Konseyi (WBC) dünya velter sıklet gümüş kemer mücadelesinde yarın Rumen Ionut Dan Ion ile İstanbul'da karşılaşacak.

Selçuk Aydın, WOW İstanbul Hotel'de yapılan basın toplantısında, bu maça çok iyi hazırlandıklarını, geceye yakışır büyük bir maç olacağını söyledi.

Dünyanın en iyi antrenörlerinden biriyle çalıştığını kaydeden Selçuk Aydın, ''Çok formdayım. Yarın ringde bir savaşçı, bir de kendini savunan insan olacak. Kendisine başarılar diliyorum, çünkü bu medeni cesareti gösterip, bizim ülkemize geldi'' diye konuştu.

Dan Ion ise çok formda olduğunu ve kendisini çok iyi hissettiğini ifade etti.

Bu arada, Selçuk'un menajeri, Arena boks şirketinin sahibi Ahmet Öner, Türkiye'de böyle bir maç organize etmekten büyük bir gurur duyduğunu belirterek, ''Trabzonlu bir Türk burada dünya şampiyonu olacak. Selçuk'un burada zafer kazanacağına eminiz'' dedi.

Basın toplantısında WBC Asbaşkanı Houcine Houichi, Trabzonspor'un eski yöneticilerinden İbrahim Hacıosmanoğlu, Selçuk'un antrenörü Ismael Salas, Dan Ion'un antrenörü Pierre Bouchard ve menajeri Chris Ganescu da görüşlerini açıkladı.

Toplantıdan sonra tartıya çıkan iki boksör de 66.6 kilo çıktı.

-İKİ BOKSÖRÜN DE YENİLGİSİ YOK-

Selçuk ve Dan Ion'un profesyonel boks kariyerlerinde bugüne dek yenilgilerinin bulunmadığı bildirildi.

Selçuk Aydın'ın 19 maçta 19 galibiyeti (15'i nakavt), Dan Ion'un ise 26 maçta 26 galibiyeti (14'ü nakavt) bulunduğu kaydedildi.

Bu maçı kazanan boksörün dünya velter sıklet altın kemer mücadelesine çıkacağı belirtildi.

Gecede Selçuk-Dan Ion mücadelesinden önce bayanlar hafif tüy siklette Özlem Şahin-Oksana Romanova (Ukrayna), erkekler orta siklette Murat Öner-Zdenek Siroky (Çek Cumhuriyeti), cruiser siklette Eyüp Kuşçu-Floriana Strupits (Letonya), süper orta siklette Savaş Kaya-Tomas Kugler (Çek Cumhuriyeti) ve ağır siklette Yakup Sağlam-Marcel Zeller (Almanya) müsabakaları yapılacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor