Demirkol: Şike dolandırıcılıktır

Mehmet Demirkol sporda işlenen suçlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Demirkol: Şike dolandırıcılıktır
Haber61 Spor Servisi

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol Ntv Spor'da yayınlanan programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş otobüsüne yapılan taşlı saldırıyla ilgili konuşan Demirkol, sporda işlenen suçların karşılığının ceza hukununda olduğunu şikenin de dolandırıcıktan yargılanması gerektiğini dile getirdi.

Demirkol "Son dönemlerde bu olaylarda artış oldu.Yakalanmıyor kimse. Yakalanıyorsa da teşhir edilmiyor. Teşhir edilmesi lazım. 6222 yasası caydırıcılık üzerine. Bu cezalar caydırıcılık için var en fazla." dedi.

Programın sunucusu Nebil Evren'in " Bu 6222'nin ötesinde.Ben yolda giderken birisi arabanın camına taş atsa bu 6222 değilki ceza kanununda neyse o" demesi üzerine Demirkol şöyle konuştu;



Aslında hepsi için var. Bu yasa çıktığında da söyledim buna gerek yok. Bizim suç olarak saydığımız şeylerin karşılığı ceza kanununda var zaten. Mesela şike dolandırıcılık. Şike aynı zamanda dolandırıcılığa girer. Onun için ayrı bir yasaya ihtiyaç yok ki. Çünkü devlet spor toto oynatıyor. İnsanlar da ona göre oyun oynuyor. Devletin oynattığı bir oyun bu. Sen bunu manipule ediyorsan, halkı dolandırıyorsun demektir. 6222'ye gerek yok ki. Seneler önce küçük çocuğun başına şişe atıldı. Bunun için stadyuma özel yasa mı lazım. Her birine ceza kanununda karşılığını bulabilirsin. Ama bunu görebilmemiz lazım. Karşılığı olması gerek ki caydırıcılığı olsun. Mesela el kesilen ülke var, orada hırsızlık hala devam ediyor. Yani bunu sıfırlayamazsın belki ama azaltabilirsin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor