Daum maç öncesi neler söyledi?

Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nda yarın oynanacak 48'inci Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'le birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Daum'un açıklaması:“Öncelikle bizi

Daum maç öncesi neler söyledi?

Daum'un açıklaması:

“Öncelikle bizi burada sevgi ve saygıyla karşılayan Şanlıurfa halkına selamlarımı iletiyor, ilgileri için teşekkür ediyorum. Umarım Trabzonspor’la birlikte güzel bir kupa finali yaşarız. Bu final, Şanlıurfa ve bu bölgenin ne kadar güzel geliştiğini gösteriyor.. Futbol için yarın bir bayram günü. İki takım da buraya kazanmak için geldi. Biz de kazanmak için oynayacağız.”

“Final maçları her zaman açık geçer. Küçük detaylar ve ayrıntılar maçı belirler. Biz iyi hazırlandık ve umarım kazanan taraf da biz olacağız. Bu kupayı kaldırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Umarım uzun zaman hatırlanacak güzel bir maç olur. Bu yöre için güzel bir hatıra olarak da kalır. Biz Fenerbahçe olarak, finalin burada olmasından gurur duyuyoruz.”

“Benim için önemli olan bu maça yüzde yüz konsantre olmak. Bundan sonra ne olur düşünmek istemiyorum. Sadece bir sonraki maçı düşünmek prensibimiz durumunda. Daha sonraki maçı düşünemezsiniz. Şuan önemli olan bu maçta ne sonuç alacağımız.”

Daum ayrıca “Baskı bizi daha iyi yapıyor” açıklamasının bu maç öncesinde değerlendirilmesi istendiği soruya;

“En iyi sonuç finali kazanmaktır. Ben futbolcularıma güveniyorum. Umarım bizim için çok güzel bir maç geçer. Daha önceki derbilerde gücümüzü gösterdik, umarım Trabzonspor karşısında da bu gücümüzü gösterebiliriz” yanıtını verdi.

“Kim kaybederse kaybetsin kazananı kupa törenine alkışlarla gönderir mi?” sorusunu ise Alman teknik adam;

“Türk futbolunda gördüğüm şey şu; oyuncular arasında, saygı ve sevgi çerçevesinde çok iyi bir arkadaşlık var. Tabii herkes kazanmak ister. Ama futbolcular arasında güzel bir dostluk görüyorum. Bu düşünce teknik heyetler için de geçerli. Biz, Trabzonspor kazanırsa tebrik edeceğiz. Onlar da bizi tebrik edecektir kazanırsak. Hoca olarak bunu söyleyebilirim. Bu tür şeyleri hoş görüyorum. Fair play adına yapılacak şeyleri de her zaman yapmaya hazırız. Bunu maçtan sonra da yaparız. Kazanan Türk futbolu olsun” şeklinde yanıtladı.

Gündüz maçı oynayacak olmalarını da değerlendiren Daum bu konu hakkında ise “Akşam maçları her zaman daha zevkli olur. Taraftar için bu durum tabii değişmeyebilir. Ancak ışık yetersiz ve maç erken saatte oynanacak. Yine de şartlar ne olursa olsun iki takım da elinden gelen her şeyi yapacaktır” dedi.

Daum sakatlardaki son durum hakkında ise “Maç bugün oynanmış olsa Santos oynayamazdı. Yarın ne olacağı ise henüz belli değil” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler