"Daha yapacak çok şey var"

Hiddink, A Milli Futbol takımının Çek Cumhuriyetini 2-1 yendiği maçın ardından yaptığı açıklamada, ABD'de 12 gün boyunca bulunup 3 maç yapma olanağı ve antrenman yapmalarının kendisi için iyi olduğunu, bu şekilde oyuncuları daha yakından tanıma imkanı bul

"Daha yapacak çok şey var"

Hiddink, A Milli Futbol takımının Çek Cumhuriyetini 2-1 yendiği maçın ardından yaptığı açıklamada, ABD'de 12 gün boyunca bulunup 3 maç yapma olanağı ve antrenman yapmalarının kendisi için iyi olduğunu, bu şekilde oyuncuları daha yakından tanıma imkanı bulacağını belirtti.

A Milli takımının bugünkü maçta güzel oynadığını ama daha yapılacak çok şey olduğunu söyleyen Hıddınk, ''Tabii bu sezonun sonu onu da dikkate almak lazım, oyuncuların antrenmanlarda ve bugünkü maçtaki durumundan mutluluk duyuyorum'' dedi.

OĞUZ ÇETİN
A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin de maçın ardından Türk ve yabancı gazeteciler için basın toplantısı düzenledi.

Oğuz Çetin maçı değerlendirmesinin sorulması üzerine, ABD kampının ne kadar yararlı olduğunu ilk günden beri gördüklerini, ABD'deki maçlarda bugünkü maçta da gördükleri gibi çok sayıda Türk vatandaşının kendilerine destek verdiğini, ortamın bu açıdan son derece güzel olduğunu belirterek, herkese teşekkür etmek istediklerini belirtti. Çetin, ''Yine bu maça girerken bizim için çok önemli olan iki sporcumuza jübile yaptık, Okan ve Emre'ye, onlara da bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum'' dedi.

Maçın ilk yarı ve ikinci yarının büyük bir bölümünde istediklerini ortaya koyduklarını belirten Çetin, şöyle konuştu:

''Türk milli takımının potansiyelinin ne derece yüksek olduğunu, olabileceğini bu şekilde herkes gördü, ancak bu yeterli değil, maçın 90 dakikalık bölümünde çok güzel düşüncelerimizi yerine getirmemizle birlikte, önemli zaaflar da gösterebiliyoruz. Dolayısıyla bu güçlü yönlerimizi hiçbir zaman göz ardı etmemekle birlikte üzerine koymamız gereken, çalışmamız gereken, kendimizi geliştirmemiz gereken önemli konular var. Bu konularda da zaten hocamızla birlikte gerekli çalışmaları yapıp, Türk milli takımının güzel oynadığı süreyi mümkün olduğunca 90 dakikaya taşıma çabasında içerisinde olacağız.''

Oyucuların sezonun bittiği bir dönemde milli takıma bu kadar konsantre olmalarının, istekli ve arzulu olmalarının, bu kadar sıcak bir havada mücadeleden kaçmamaları ve üstün performans göstermelerinin taktir edilecek bir konu olduğunu belirten Çetin, ''Bu da milli takımın kendi içinde ne kadar organize olduğunun da bir göstergesi'' diye konuştu.

Hiddink gibi dünya çapında bir teknik direktörden ne gibi beklentileri olduğuna yönelik bir soru üzerine, beklentilerinin çok yüksek olduğunu, Hiddink'in Türkiye'ye çok önemli katkılarının olacağını vurguladı. Çetin, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasında yer almayı istediklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler