Çok güzel bir spor haberi daha!

Daha önce Yunanistan'da yapılacağı açıklanan 2013 Akdeniz Oyunları'nın bu ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle Mersin'in ev sahipliğinde yapılacak olması, kentte sevinç havası estirdi. Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi'nin kararını açıklamasının ardından

Çok güzel bir spor haberi daha!

Daha önce Yunanistan'da yapılacağı açıklanan 2013 Akdeniz Oyunları'nın bu ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle Mersin'in ev sahipliğinde yapılacak olması, kentte sevinç havası estirdi.

Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi'nin kararını açıklamasının ardından Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile kentin diğer sivil toplum örgütü başkanları, düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları'nın Mersin ile buluşmasının, tüm Türkiye'yi ama özellikle Mersin'i büyük bir mutluluğa sevk ettiğini söyledi. Büyük bir coşku ve heyecan yaşadıklarını ifade eden Güzeloğlu, "Bu aslında ülkemizin son yıllarda uluslararası alanda yükselişinin, gelişiminin ve özellikle spor alanında gerçekleştirdiği çok büyük spor organizasyonlarının bir sonucudur. En son ülkemizde gerçekleştirilen Erzurum'daki oyunlar da dünya çapında çok büyük bir taktirle karşılandı. Akdeniz Oyunları, Akdeniz'e kıyı ve komşu ülkelerin, olimpiyatlardan sonra dünyadaki en büyük organizasyonudur. Yaklaşık 5 bin kişilik bir sporcu kafilesi, bir o kadar yönetici ile 10 bin kişilik doğrudan ağırlanan çok önemli bir spor organizasyonu" dedi.

Ülkemizin oyunlara en son 1971 yılında İzmir'de ev sahipliği yaptığını hatırlatan Güzeloğlu, "Şimdi 40 yıl sonra bu oyunlar Mersin'le buluştu. Bu konuda Mersin olarak çok yoğun çaba sergiledik, inandık. Sayın Başbakanımıza içtenlikle teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Teminat ve garanti mektubu ile oyunların Mersin'de yapılmasına her türlü katkıyı verdiler. Biz, kent olarak buna hazırız, hazır olduğumuzu hissediyoruz. 2013 yılında Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de olması, hem Türkiye'nin hem de Akdeniz'in incisi Mersin'in her alanda gelişmesini ve daha güzel bir geleceğe doğru yol almasını sağlayacak. İnşallah bugüne kadar yapılan en güzel Akdeniz Oyunları'nı Mersin'de gerçekleştireceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen ise aldıkları bu haberle çok mutlu olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bence hakkettiğimiz bir olay. Bugüne kadar verilen emekler karşılığını buldu. İyi bir alt yapı hazırlamıştık. Sayın Valimiz, belediye başkanımız elinden gelen çalışmaları yaptı. Mersin olarak hepimiz sivil toplum örgütleriyle birlikte hazırdık, bekliyorduk. Çünkü kendimizi çok önceden hazırlamıştık. Ancak nihai bir vuruş yapmamız gerekiyordu. O nihai vuruş da Sayın Başbakanımız tarafından verilen garanti mektubu ile sağlanmış oldu. Sayın Spor Bakanı Nafiz Özak ile birlikte o mektubun imzalatılması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu mektuptan sonra artık yol bizim için tamamıyla hazırlanmıştı. Öyle bir noktaya geldi ki, Mersin artık diğer alanlarda da bu olimpiyatla tetikleyici bir etkiyi sağlayacaktır. Tarım ve hayvancılıkta olsun, taşımacılıkta olsun, ticarette olsun ve turizmde olsun bütün bu sektörlerde en iyi noktaya kendimizi getirecek şekilde olimpiyatların etkisinden yararlanacağız. Akdeniz Oyunları, şehrimiz için yeni bir milat, yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da Mersin'in Akdeniz Oyunları ile çok şey kazanacağını belirterek, "Mersin'in bundan sonra kaderi değişecek. Çok mutluyuz. Zaten ticarette çok önemli bir konuma geldik. Bence Mersin artık hak ettiği yeri buluyor" dedi. Özcan, bunun yanında kentte eksik olan spor sahaları, kapalı yüzme havuzları, stat ve sportif faaliyetlerin yapılacağı inşaatların kentte çok kısa bir sürede inşa edileceğini de sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor