Cahit Erdem: “Amatörün sıkıntısı Ekonomik”

ASKF Başkanı Cahit Erdem Haber61 TV’ye konuk oldu.

Cahit Erdem: “Amatörün sıkıntısı Ekonomik”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şubesi Başkanı Cahit Erdem Haber61 TV’de yayınlar sorumlusu Tuncay Lakot’un konuğu oldu.

Trabzon’da amatör kulüplerin ekonomik sorunları olduğunu belirten Cahit Erdem açıklamalarını şöyle sürdürdü;

TRABZON’DA DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

Seçim takvimi belli değil. Genel Kurul kararı henüz almadık. Aldığımızda sizlerin karşısına çıkacağız. Kulüplerimizle diyalog halinde olduğumuzu için sorunlarını belirliyoruz. İlgilenmeye çalışıyoruz. Bizi arayanlar cumartesi Pazar dahil ASKF’de bize ulaşabiliyorlar. Şuanda henüz adayını açıklamış başka bir aday yok. Bizim güzel bir ekibimiz var. Trabzon’da bundan sonra da güzel işlere imza atacağımızı düşünüyorum.

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

AMATÖRÜN EKONOMİK SIKINTILARI VAR

Kulüplerimize katkıda bulunsak dahi şartlar zorlaşmaya başladı. Olanak olarak geçmişten iyiyiz. Kulüplerimizde genç oyunculara şans verilme noktasında ve ekonomik anlamda sıkıntılarımız var. Örnek verecek olursak Dünya şampiyonu takımdan sadece son anda Yusuf yazıcı Trabzonspor kadrosuna girdi.  Trabzonspor öze dönmeli kendi yetiştirdiği değerlere şans vermeli. Bu şekilde hem yetenek hem ekonomik olarak güzel yerlere geliriz. Yeteneklerin önünü kesiyoruz onlarda gidip başka şehirlerin takımlarında oynuyorlar. Hedefi olan transfer yapan takımlar var. Ben Bunları uygun görmüyorum. Takımların en az yarısı Trabzonlu oyunculardan oluşmalı.

TRABZONSPOR BAŞKANI TALİMAT VERDİ

Amatörle ilgili proje var ama henüz bir ekonomik katkı olmadı. Passolig uygulaması yapacaktık. Başladık oyuncular maşlara gidiyordu ama bu konu ile ilgili arkadaş görevden ayrılınca sıkıntı yaşadık. 330 takımın malzeme verilmesi ile ilgili tören yapılacaktı. Trabzonspor çok şey yapmak istiyor ama ekonomik durumları da belli. 20 gün önce konuşmuştuk. Başkan 2-3 ay sonra tören yapılmasının talimatını vermişti. Bekliyoruz. Amatördeki bütün çocuklara böyle bir malzeme desteği yapılmasını bekliyoruz.

TRABZON’DAKİ SURİYE AFGANLILAR İÇİN PROJE

Amatörde yabancı oyuncuya karşıyım. 3.ligde yok orada yoksa amatörde de olmaması gerekiyor. Trabzon’da Afgan ve Suriyeli sayısı 2 bini geçti. Bunlar ne yapacak. Kötü alışkanlıklar başlayacak. Bunun önüne geçmek için bir öneri çıkarılmış. Ben buna da karşıyım. Yüksek rakamlar alan yok. Bazıları bedava bile oynuyor. 20-22 yaşındaki siyahi oyuncular belki oynayabilir ama 25 yaşlarındaki bir oyuncunun transferine kesinlikle karşıyım. Ben bugün amatörde oynayan oyuncuların yurt dışından transfer edildiğini düşünmüyorum. Ben Trabzon’da özellikle Afgan ve Suriyeliler koşunda bir proje yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bunar yarın sıkıntı olabilir. Bunların spora kanalize dilmesini düşünüyorum. Trabzon’da Afgan dernek başkanı ile görüştük. Antrenman yaptıracağız. Yardım yapacağız. Spora kazandırmaya çalışacağız.

YAVUZ SELİM STADININ’İN DURUMU

Yavuz Selim için söz almıştık. Sonraki süreçte Büyükşehir Binası ile ilgili yeni binaya gerek yok dedi vazgeçti. Yavuz selim’de sevimli bir stat. Bir tane kültür merkezi, çok amaçlı bir salon ve etrafı yeşil alan olarak planlanıyor. Avni Aker’in bir kısmının müze gibi efsane oyuncuların heykellerinin yapılarak sergileneceği bir proje öne sürdük. Bu öneriye çok sıcak bakılıyor. Ama TOKİ’nin oraya bina yapması fikri yok oldu. TOKİ’nin başka önerileri de var. Yavuz Selim küçük bir açık hava müzesi gibi olacağını düşünüyoruz.

TESİSLERİ PLANLAMADA GERİDEYİZ

Tesis olarak çok iyiyiz ama bunların planlanması yönünden gerideyiz. Boztepe’deki stat ile ilgili Belediye ile mahkemeliğiz. Orası bir otele satıldı. Planlamada eksiklerimiz var. Çok ölü yatırım yapıyoruz. Karar mercii de biz olmuyoruz. Bize de sormuyorlar. Bütün illere Yüzme havuzu yapılıyor ama havuzlar zararda. Futbol sahası öyle değil. Yapınca hiçbir şeyi yok. Yapıyorsun 20 yıl gidiyor.

GÜNDEM SAHAYA YANSIYOR

Türkiye gündemi amatör maçlarına yansıyor. Trabzonspor’un maç kaybettiği haksızlığa uğradığı dönemlerde bir isyan durumu oluyor. Bunlar sahaya yansıyor. Biz seminerler veriyoruz.  Bu seminerlerde madde bağımlılığı konusunda hiç bilmediğimiz maddeler var. Öfke kontrolü, spor psikolojisi konusunda seminerler yaptık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor