Büyük Britanya: 10 - Türkiye: 0

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda (Universiade Erzurum-2011) bayanlar buz hokeyi 5’incilik maçında Türkiye, Büyük Britanya’ya 10-0 yenilerek, oyunları 6. ve son sırada bitirdi.Karşılaşmaya hızlı başlayan Büyük Britanya, oyun kurmakta zorlanan Türki

Büyük Britanya: 10 - Türkiye: 0

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda (Universiade Erzurum-2011) bayanlar buz hokeyi 5’incilik maçında Türkiye, Büyük Britanya’ya 10-0 yenilerek, oyunları 6. ve son sırada bitirdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Büyük Britanya, oyun kurmakta zorlanan Türkiye karşısında yaptığı ataklarla maçın daha ilk 5 dakikasında 3-0 öne geçti.

Hücumun yanı sıra savunmada da yetersiz kalan milli takım, kalesinde Cornford ve Wilson’dan gelen iki gol daha gördü. Başka gol olmayınca, birinci periyot bu skorla sona erdi: 5-0.

Büyük Britanya takımı, ikinci periyotta etkili oyunu sürdüremedi. Bu periyotta toparlanan milliler gol şansı bulamadı, ancak kalesinde fazla gole de izin vermedi. Konuk takım, kaleci Merve’nin güzel kurtarışlarıyla periyodun bitmesine 3 dakika kalana kadar skorunu artıramadı. Büyük Britanya’nın bu periyottaki tek golü, Bolton’dan geldi ve durum 6-0 oldu.

Üçüncü periyot, Büyük Britanya’dan Carr’ın golüyle başladı. Oyundaki üçüncü golünü atan Herbert de skoru 8-0 yaptı. Cornford’un golüyle de durumu 9-0’a getiren Büyük Britanya, kalesini gole kapattı ve bayan millilere gol şansı vermedi. Halliwell’den gelen son golle de karşılaşma, 10-0 Büyük Britanya’nın lehine sona erdi.

Bu maçla birlikte organizasyonda yaptığı 6 karşılaşmada da gol kaydetmeyi başaramayan Türkiye, kalesinde toplamda 98 gol gördü.

Büyük Britanya, oyunları 5’inci sırada bitirirken, Türkiye 6. ve son sırada yer aldı.

SALONDAN NOTLAR

Milli takımı desteklemeye gelen vatandaşların sayısı oldukça yüksekti.

Hafta sonunun da etkisiyle, salonun girişinde kuyruklar oluşturan genç-yaşlı çok sayıda vatandaş, koltukların tümünü doldurdu. Ellerinde Türk bayraklarıyla milli takıma tezahüratı eksik etmeyen vatandaşlar, bir ağızdan "Türkiye, Türkiye" diye bağırdı.

Karşılaşma, salona kurulan dev ekrandan da aynı anda yayınlandı.

Salon: Cemal Gürsel Spor Kompleksi (500 Kişilik)

Hakemler: Karen Philippo (Belçika), Susan Collins (ABD), Jessica Hahnle (ABD)

Büyük Britanya: Saunders (Jarrold), Hutchinson, Williams, Price, Farman, Cornford, Howton, Wiggins, Grieve, Summers, Herbert, Wilson, Carr, Saunders, Halliwell, Bolton, Turner, Emery

Türkiye: Merve, Didem, Özlem Öz, Çağla Baktıroğlu, Mefharet, Sinem Yalçındağ, Yeliz, Sinem Doğu, Dilara, Çağla Sevgili, Tuba Ilgın, Nilay, Refika, Başak, Tuba Dokur, Teksin, Elif Bayrak, Ceren, Elif Ulaş, Özlem Yerebakan, Zeynep

Goller: Herbert (3), Bolton (2), Cornford (2), Wilson, Carr, Halliwell (İngiltere)

İki dakika cezası alanlar: Özlem Öz, Sinem Doğu (2), Dilara, Ceren (2), Özlem Yerebakan (3), Sinem Yalçındağ (Türkiye), Grieve, Halliwell (İngiltere)

1. periyot: 5-0 (Büyük Britanya lehine)

2. periyot: 1-0 (Büyük Britanya lehine)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor