Burak ve Serkan'da son durum!

Trabzonspor Kulüp Doktoru Hakan Ayaz, Konyaspor maçında oyuncularımızın yaşadığı sakatlıklar konusunda açıklama yaptı. Buna göre müsabakada sol arka adalesine aldığı darbe sonucu oyundan çıkmak zorunda kalan Serkan Balcı’nın bugün yapılan MR kontrolünde a

Burak ve Serkan'da son durum!

Trabzonspor Kulüp Doktoru Hakan Ayaz, Konyaspor maçında oyuncularımızın yaşadığı sakatlıklar konusunda açıklama yaptı. 

Buna göre müsabakada sol arka adalesine aldığı darbe sonucu oyundan çıkmak zorunda kalan Serkan Balcı’nın bugün yapılan MR kontrolünde aynı yerde birinci derece gerilme meydana geldiği belirlendi.

Serkan’ın klinik olarak ağrılarının devam ettiğini belirten Ayaz, bu oyuncunun henüz antrenmanlara katılacak durumda olmadığını vurguladı. Dr.Hakan Ayaz, “Serkan’a yoğun bir tedavi uygulayarak, oyuncumuzu Galatasaray maçına yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Konyasporlu Kamil Zayetta ile girdiği ikili mücadelede darbe alan Giray Kaçar’ın burun kemiğinde çatlak tespit edildiğini dile getiren Ayaz, bu çatlağın oyuncumuzun önümüzdeki Galatasaray karşılaşmasında oynamasına engel teşkil etmeyeceği söyledi.
Ayaz, Konyaspor müsabakasında yine Kamil Zayetta ile 2 defa çarpışarak kafa travması geçiren Burak Yılmaz’la ilgili şu bilgileri verdi: “Burak’ın aldığı birinci darbede kafa derisinde küçük bir abrazyon (kesik) meydana geldiğini tespit ettik ve o andaki müdahaleyle maça devamını sağladık. Bu oyuncumuzun aldığı ikinci darbedeyse sol temporal kemik (kafa tası yan kemiği) üstünde, cilt altında ödem ve kanama medyada geldi.

Burak’ın muayenesi sonucunda teknik heyet tarafından kenara alınana kadar oyuna devam etmesinde sakınca görülmedi. Ancak müsabakanın bitimiyle birlikte kendisini kontrol amaçlı hastaneye götürdük. Yapılan beyin cerrahi muayenesi ve tomografi tetkikleri sonucunda, sol temporal adale içerisinde, sefal hematom (kanama) tespit edildi.

Buna göre Burak’ın olası bir beyin kanaması ihtimaline karşılık hastanede müşahede altında tutulması gerekli görüldü. Şu andaki genel durumu ve muayene bulguları iyi olan Burak’ın maç oynaması konusunda gerekli şartların oluşup oluşmadığının belirlenmesi amacıyla hafta içinde tekrar kontol tomografisi ve MR’ları çekilerek, durumu yeniden değerlendirilecek.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler