Burak: Şampiyonluk bir ışık olacak

Trabzonspor'un ligin ilk yarısında 9 golle en fazla gol atan futbolcusu olan Burak Yılmaz, sezon sonunda şampiyon olmaları halinde 6 olarak yazılan şampiyonluk sayısının 7 olacağını, şampiyonluğun geçmişe yönelik bir şey değiştirmeyeceğini, ama gelecek ad

Burak: Şampiyonluk bir ışık olacak

Trabzonspor'un ligin ilk yarısında 9 golle en fazla gol atan futbolcusu olan Burak Yılmaz, sezon sonunda şampiyon olmaları halinde 6 olarak yazılan şampiyonluk sayısının 7 olacağını, şampiyonluğun geçmişe yönelik bir şey değiştirmeyeceğini, ama gelecek adına büyük bir ışık olacağını söyledi.

 

Trabzoncell üyelerinin sorularını yanıtlayan Burak Yılmaz, Trabzonspor'da forma giymekten dolayı mutlu olduğunu, şampiyon olarak bu mutluluğu kat kat artırmak istediğini kaydetti.

 

Burak Yılmaz, ''Şampiyon olunması halinde neleri değiştireceksiniz'' sorusu üzerine, ''Trabzonspor tarihinde 6 olarak yazılan şampiyonluk sayısı 7 olacak. Şampiyonluk geçmişe yönelik bir şey değiştirmeyecek belki ama gelecek adına büyük bir ışık olacaktır. Şampiyonluğun taraftarımızı ne kadar mutlu edeceğini İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında ve kazandığımız Türkiye Kupası ve Süper Kupa maçlarının ardından gördük'' dedi.

 

Bordo-mavili ekibin futbolcusu, Trabzonspor'un diğer takımlardan ayrılan özelliklerinin bulunduğunu belirterek, ''En büyük fark Trabzonspor'un kökleri bir futbol kenti olan Trabzon'da, ancak Şenol hocamızın da dediği gibi dalları tüm dünyada olan bir kulüp olması'' diye konuştu.

    

“HERKESİN PAYI VAR”

Burak, şampiyonluğa giden yoldaki başarıda pay ayrımı yapmanın doğru olmayacağını anlatarak, ''Böyle bir ayrım yapmak yanlış olur. 'Burada şunun katkısı fazla' derseniz diğerlerine haksızlık etmiş olursunuz. Eğer ortada bir başarı varsa, ki henüz yolun yarısındayız, bunda başkanımızdan çaycımıza kadar herkesin katkısı var'' ifadelerini kullandı.

Golcü futbolcu, daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları altında fazla forma şansı bulamamasına ilişkin ise ''Şenol hocanın dediği gibi, futbol anlayışımda sanırım bir eksiklik vardı. İnşallah daha iyi olacağım. Antalyaspor'da 2. Lig şampiyonluğu yaşamıştım. İnşallah Süper Lig şampiyonluğunu burada hep birlikte göreceğiz'' diye konuştu.

Teknik direktör Şenol Güneş'in üzerinde fazla emeği olduğunu kaydeden Burak, ''Şenol hoca kişiliğini söylemleriyle ortaya koyuyor. Benim onun hakkında bir şey dememe gerek bile yok. Kendi adıma bana güvendiği, inandığı ve benim iyi olmamı istediği, bu yönde desteklediği için kendisine teşekkür ediyorum'' dedi.

    

“FENERBAHÇE MAÇINDA, BİZ KENDİMİZ İÇİN MÜCADELE ETTİK”

Bir taraftarın, ''Şampiyon olmasına vesile olduğumuz Bursaspor'un seyircisinin bize karşı takındığı tavrı değerlendirir misiniz'' sorusu üzerine de Burak, şunları söyledi:

''Sonuç olarak biz Fenerbahçe'ye karşı normal futbolumuzu ortaya koyduk. Geçen sezon son maçta orada onlara mağlup olsaydık bizim için iyi şeyler konuşulmazdı. Biz önce kendimiz için orada mücadele ettik. Böyle bakılması gerek olaya"

 

Kolbastı oynamayı pek beceremediğini ifade eden Burak, ''Ama galip geldiğimiz maçların sonunda müthiş eğleniyoruz. 61. dakika şovları geçen sezon daha renkli oluyordu. Şimdi biraz daha klasikleşti. Ama bu konuda Trabzonspor taraftarı bir ilki başlattı. Şimdi diğer illerde taklit ediliyor. Bu güzel bir şey'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor