Bundesliga'da Türk fırtınası

Bugün oynanan Werder Bremen maçında Nürnbergli İlkay ve Mehmet karşılaşmaya damgasını vurdu. Bremen kentindeki Weserstadion'da oynanan karşılaşmada Nürnberg, Werder Bremen'i iki genç Türk yıldızı İlkay Gündoğan ve Mehmet Ekici'nin golleri ile 3-2 mağlup e

Bundesliga'da Türk fırtınası

Bugün oynanan Werder Bremen maçında Nürnbergli İlkay ve Mehmet karşılaşmaya damgasını vurdu. Bremen kentindeki Weserstadion'da oynanan karşılaşmada Nürnberg, Werder Bremen'i iki genç Türk yıldızı İlkay Gündoğan ve Mehmet Ekici'nin golleri ile 3-2 mağlup etti.

Nürnberg'in golleri 45 ve 73. dakikalarda İlkay Gündoğan ve 47. dakikada Mehmet Ekici'den gelirken, Werder Bremen'in iki golünü ise 5. dakikada Almeida ve 90. dakikada Pizarro kaydetti.

Bu skorla ligde geçen hafta sekizinci sırada bulunan Werder Bremen, bu haftaki lig cetvelinde 11.'liğe düşerken, geçen haftaki lig sıralamasında 12. sırada bulunan Nürnberg ise dokuzunculuğa yükseldi.

ST.PAULİ-FRANKFURT

Deniz Nakili St.Pauli, bu hafta kendi evinde karşılaştığı Halil Altıntoplu Eintracht Frankfurt takımına 3-1 mağlup oldu.

Maçın gollerini St.Pauli'de 5. dakikada Zambrano kaydederken, Frankfurt'un golleri ise 42. ve 71.dakikalarda Gekas ile 90. dakikada Caio'dan geldi.

St.Pauli bu skorla 10. sıradan 13.'lüğe geriledi. Frankfurt ise maç fazlasıyla 3.'lüğe yükseldi.

KAİSERSLAUTERN-BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

Haftanın diğer gollü karşılaşmalarından bir olan Kaiserslautern-Borussia Mönchengladbach mücadelesinde gülen taraf ev sahibi takım Kaiserslautern oldu.

Maçı 71. dakikada Tiffert, 83. dakikada Nemec ve 88. dakikalarda Lakic'in golleriyle 3-0 kazanan Kaiserslautern, bu skorla ligde 14. sıraya yükseldi. Mönchengladbach ise ligin son sırasına geriledi.

FC KÖLN-HAMBURG

9 haftadır ligin son sıralarına demir atan ve iki hafta önce Hırvat teknik adam Zvonomir Soldo'yu yollayıp yerine Paf takımı antrenörü Frank Schaefer'i göreve getiren FC Köln kendi evinde karşılaştığı Hamburg'u 3-2 mağlup ederek şeytanın bacağını kırdı.

FC Köln'ün golleri 10, 29 ve 84. dakikalarda Slovak futbolcu Novakovic'ten gelirken, Hamburg'un gollerini ise 15. dakikada Petric ve 24. dakikada Son kaydetti.

FC Köln bu skorla lig sıralamasında 15.'liğe yükselirken, Hamburg altıncı sıradan sekizinci sıraya geriledi.

WOLFSBURG-STUTTGART

Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Serdar Taşçılı Stuttgart, deplasmanda Bundesliga'da lakabı Kurtlar olan Wolfsburg takımına 2-0 mağlup olarak taraftarını üzdü. Yeni teknik direktörleri Jan Keller ile iyi bir çıkış yakalayan Stuttgart, çok sayıda pozisyon bulmasına rağmen bundan yararlanamadı ve maçtan mağlup ayrıldı.

Bu maçta Wolfburg'un gollerini 6 ve 76. dakikalarda Dzeko kaydetti.

Bu skorla Stuttgart 14.'lükten 16. sıraya gerilerken, 13. sırada bulunan Wolfsburg bir basamak yukarı tırmanarak 12.'liğe yerleşti.

Günün son maçında bu sezon taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmaya devam eden Schalke 04 ile Eren Derdiyoklu Bayer Leverkusen karşı karşıya gelecek.

Bundesliga'da dün ve bugün alınan sonuçlar şöyle:

Bayern Münih-Freiburg: 4-2
Kaiserslautern-Borussia Mönchengladbach: 3-0
St.Pauli-Eintracht Frankfurt: 1-3
FC Köln-Hamburg: 3-2
Wolfsburg-Stuttgart: 2-0
Werder Bremen-Nürnberg: 2-3

Bundesliga'da gol krallığı sıralaması ise şöyle:
9 gol: Theofanis Gekas (Eintracht Frankfurt)
8 gol: Papiss Demba Cissé (SC Freiburg)
6 gol: Srdjan Lakic (1. FC Kaiserslautern), Edin Dzeko (VfL Wolfsburg), Grafite (VfL Wolfsburg), Hugo Almeida (Werder Bremen)
5 gol: Demba Ba (1899 Hoffenheim), Klaas-Jan Huntelaar (FC Schalke 04), Didier Ya Konan (Hannover 96), Pawel Pogrebnjak (VfB Stuttgart)

Bundesliga'da yarın zirve mücadelesi veren ve ligde ikinci sırada bulunan Nuri Şahinli Dormund, lider Mainz 05 ile Hoffenheim ise Hannover ile karşılaşacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler