Bulak "Trabzonspor doğru yolda"

TÜFAD’In Futbolun gerçekleri 2 adlı paneline katılmak için Trabzon’a gelen Trabzonspor eski teknik direktörü Giray Bulak TÜFAD yönetiminin basın mensupları ile bir araya geldiği sabah kahvaltısında önemli açıklamalar yaptı. Bulak Türkiye’de yabancı sayısı

Bulak "Trabzonspor doğru yolda"

TÜFAD’In Futbolun gerçekleri 2 adlı paneline katılmak için Trabzon’a gelen Trabzonspor eski teknik direktörü Giray Bulak TÜFAD yönetiminin basın mensupları ile bir araya geldiği sabah kahvaltısında önemli açıklamalar yaptı. Bulak Türkiye’de yabancı sayısının fazlalığının Türk futboluna büyük zarar verdiğini söyledi.

 

YABANCI SAYISI ÇOK FAZLA

Bulak, “Türk futbolunda yabancı sayısının bu günkü seviyesinden çok daha aşağılara çekilmesi gerektiğini belirterek” 75 Milyonluk bir ülkeyiz ve 30 milyon genç var. Bu sayının içinde 17 milyon genç  17 yaş altında. Artık buradan yeterli oyuncu bulmalıyız. Şuanda yabancı sayısı çok fazla.Bunu bu gün engelleyemezsek yarın çok daha büyük sorunlar yaşayacağız.

 

TRABZON BUNU BAŞLATMALI

Trabzonspor teknik direktörü Giray Bulak Trabzon’un bir futbol kenti olarak anıldığını da sözlerine ekleyerek” Belki bu soruna da çare bulmakta bize düşüyor. Türk futbolunda ilklere imza atan Trabzon bunu da başarabilir. Futbol dünyada bir endüstri oldu. Ancak en az payı Türkiye alıyor. Türkiye’de 10 milyona yakın işsiz var. Belki bir kısmına çare buluruz.

 

TRABZONSPOR DOĞRU YOLDA

Hepimiz bir yerden geldik. Herkes birbirini tanıyor. Ülke futboluna sahıp çıkmalıyız. Bunu antrenör kesimi ve futbolun emekçi kesimi yapacak. Eğitimini gören antrenör eğitimini gören futbolcu eğitimini gören masör, fizyoterapist doktor var ancak eğitimini gören yönetici yok. Çünkü futbol yöneticiliğinin okulu yok. Eğer biz olmayın içine profesyonelleri katamazsak sorun daha da büyür. Trabzonspor’u ayrı tutuyorum. Trabzonspor’da profesyoneller iş başında olduğu için doğru yolda. Trabzonspor bu modeliyle Türkiye’ye örnektir“ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler