Bugün 3 Temmuz - Unutmadık Unutturmayacağız

Bugün Türk Futboluna sürülen şike lekesinin üzerinin örtülmesinin üzerinden tam 6 yıl geçti.

Bugün 3 Temmuz - Unutmadık Unutturmayacağız

Haber61 - Spor Servisi - Dünyanın en büyük futbol skandallarından biri olan ve Türk futboluna sürülen lekesinin temizlenmesi için başlatılan ancak oynanan türlü oyunlarla üzeri örtülen şike sürecinin üzeirnden 6 yıl geçmesine rağmen Trabzonspor taraftarlarının tertemiz 82 puanla kazanılan şampiyonluk kupasını almak için beklentisi sürüyor.

Futbol'da Şike ve Teşvik Primi operasyonu kapsamında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3 Temmuz 2011'de başlattığı operasyon sonrasında UEFA, CAS ve Avrupa'nın önemli mahkemelerinin şike yapıldığını kesin ve değişmez kararla tescillemesine rağmen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulları 'sahaya yansımadı" diyerek şikeyi görmezden gelerek ve Türk futbolunun üzerine sürülen bu lekeyi temizlemek adına hiç bir şey yapmadı.

Yaşanan bütün haksızlıklara, yapılan algı operasyonlarına ve aradan geçen 6 yıla rağmen Trabzonspor hakkını almak adına savaşını sürdürüyor. Bordo mavili kulüp 3 Temmuz'un yıldönümünde FİFA'ya başvurusunu yapacak. hazırlanan 90 sayfalık raporla FİFA'ya yapılacak başvuru sonrasında verilecek karar beklenecek.

TRABZONSPOR'DAN 3 TEMMUZ MESAJI

Bordo mavili Kulüp 3 Temmuz'un yıl dönümünde sosyal medya hesabından 2010-2011 sezonundaki kadrosunun fotoğrafı ile yayınladığı mesajda, "Tarihte Gubün" adı altında televizyonlar, radyolar, gazeteler şunları aktarmaktadır. "Midilli adası Osmanlılar tarafından alındı", "Devlet konservatuarı ilk mezunlarını verdi", Rusya'da askerler genel greve giden 6 bin kişiyi öldürdü", Bülent Ecevit'in kurduğu azınlık hükümeti meclisten güvenoyu alamadı", "Cezayir bağımsızlığını kazandı". 

Halbuki bu tarih aynı zamanda futbolumuzda yıllarca birikmiş bhüyük kirliliğin oluşturduğu çöp yığınınında patlamasıydı. lakin "temizlik" yerine üzeri örtüldü. Türk Futbolunu şike değil; şikeye karşı olağansütü tolerans bitirdi. Trabzonspor2a yapılanlar ise maalesef, "yeni ötekiler"i yarattı. Ama hiçbir öteki çektiklerini unutmaz. Gün Gelecek, 2010-2011 sezonunda "şikeye" bulaşanlar Trabzonspor'un haklarını gasp edenler tarihe ve vicdanlara hesap verecek, adalet yerini bulacak! O gün mutlaka gelecek!"
ifadelerine yer verildi.

Bugün 3 Temmuz - Türk futbolundaki kara leke hala duruyor

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor