Budapeşte’ye Trabzon damgası

Wako Worl Kıckboxing Dünya şampiyonasında bir altın, iki gümüş, bir de bronz madalya kazandılar.

Budapeşte’ye Trabzon damgası

Macaristan’nın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Wako Worl Kıckboxing şampiyonasında Türkiye Milli Takımı 1 Altın, 8 Gümüş, 35 Bronz Madalya kazandı.


 
Ay-yıldızlı formayı giyen Trabzonlu sporcular da şampiyonaya damgasını vurdu. Türkiye’nin tek altın madalyasını, Trabzonlu sporcu Nagihan Kalyoncu kazanırken, ikiz kardeşler Nizam ve Erdal Turan birer gümüş,  Remzi Mert Küçükçelep de üçüncülük elde etti.

Budapeşte’ye Trabzon damgası
 
60 kilo K1 büyük bayanlarda Dünya Şampiyonu olan Nagihan Kalyoncu’yu gece yarısı geldiği havaalanında Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, ailesi ve yakınları karşıladı. Altın sporcu Kalyoncu, “Sıkletimde 13 ülke vardı çok zorlu 4 maç yaptım. Türkiye Kick Boks Milli Takımı olarak 102 sporcu gittik ve tek altın ben aldım. Allah herkese nasip etsin” diye konuştu.
 
57 kiloda final maçına çıkan Nizam Turan ile, 60 kiloda mücadele veren kardeşi Erdal Turan gümüş madalyada kaldılar. 75 kilo sporcusu Remzi Mert Küçükçelep de bronz madalya kazanırken, bu sporcuları havaalanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Nihat Demir ile ailesi karşıladı. Üç sporcu, gelecek şampiyonada altın sözü verdi.

Budapeşte’ye Trabzon damgası

Budapeşte’ye Trabzon damgası

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler