Bu kadro vezir de yapar rezil de!

Celal Kadıoğlu yazdı...

Bu kadro vezir de yapar rezil de!

Trabzonspor’daki kötü gidişi kimse izah edemez. Tarihinin en kaliteli kadrolarından birine sahip Trabzonspor’un tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşaması akılla, mantıkla izah edilir gibi değil.

Şampiyonluk parolası ile yola çıkan bir takım 9 maçta 9 puan topluyor.

Bu tablonun oluşmasına tek sebep kendisine borca rağmen kurulan kaliteli kadronun psikolojisini alt üst ederek Trabzonspor’un geleceğini mahveden Ersun Yanal’dır. Son dönemlerde Trabzonspor’u en büyük geçim kaynağı olarak gören, bugünkü enkazın en büyük sorumlusu Ersun Yanal’dır.

Bilinçsizce ve kulübün ekonomik yapısına uygun olmadan yapılan transferler de Ersun Yanal’a bu enkazı bırakması için fırsat doğurdu.

Ersun Yanal’dan kurtulan Trabzonspor’un iyi olacağını düşünürken, giderayak bıraktığı psikolojik tahribatı kimse hesaba katmadı.

Sahada kaliteleri asla tartışılmayacak futbolcuların özgüvenlerini yitirmiş, tedirgin futbolunun tek sorumlusu Ersun Yanal’dır.

***

Rıza Çalımbay ise bu enkazı bizzat yaşayarak görmek istedi.

Bu takımın başına Rıza Çalımbay geçti havası veremedi. Ne sahaya sürdüğü 11 ile ne de oyuna müdahalesi ile!

Formsuz Sosa, Olcay, Mas ve sakat Burak gibi oyuncuları kesemedi, kötü Trabzonspor’un sanki tek aksayan yönü savunma imiş gibi bu mevkide değişikliğe gitti, bir de genç Abdülkadir’i kulübeye çekti. O kadar çok formsuz oyuncu sahaya sürdü ki, sonradan takıma müdahale bile edemedi. Deveye sormuşlar ki; “Neden boynun eğri”, o da demiş ki; “Nerem doğru ki” misali!

Bu takımın en fazla aksayan yönü solbek Mas’ı kesemiyorsan, sakat olan Burak Yılmaz’ı dinlendiremiyorsan, sağ kanadın verimsizliğinin tek sebebi Olcay Şahan’ı yedek kulübesinde oturtamıyorsan, sahada varlığı yokluğunu aratmayan Sosa’ya kendini mecbur hissediyorsan işin çok zor Rıza Hocam.

Ve oyuna tek sokabildiğin oyuncu fiziksel olarak yer aldığı sahada ruhsal olarak yer almayan Volkan Şen ise Trabzonspor’u kurtaramazsın Rıza Hocam.

Bu tercihler ile Ersun Yanal’ın küstürdüğü Castillo ve Rodallega gibi oyuncuları kazanamazsın hocam. Aman dikkat bu kadro adam yer hocam! Sen korkusuzca doğruları yap bu taraftar hep arkanda olur. Eğer yapamazsan olan yine Trabzonspor’un milyonlarına ve senin teknik direktörlük kariyerine olur.
 
***
 
Trabzonspor kötü gittiği için kimse onu konuşmadı. Halil Umut Meler ve saz ekibi Malatya karşısında ayağa kalkma mücadelesi veren Trabzonspor’u ince ince doğradı. Takdir haklarını Malatya’dan yana kullandı, Trabzonsporlu oyunculara kart göstermek için büyük mücadele örneği sergiledi. Malatyalılar’ın yaptıklarına karşı üç maymunu oynadı, hele de Burak Yılmaz’ın kendi yarı alanından çıkmasına rağmen Meler ve saz arkadaşlarının kestiği pozisyon var ki…!

Saha içindeki hakem kıyımlarına karşılık sessiz kalındığı müddetçe bugün Halil Umur Meler, yarın hakem forması giymiş eyyamcılar, Trabzonspor’a çelme takmaya devam eder.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor