Boks, Anadolu’da yaygınlaştırılacak 

Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Alatepe: “Amacımız boksun Anadolu’nun dört bir köşesine yayılmasını sağlamak” 

Boks, Anadolu’da yaygınlaştırılacak 

Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Alatepe, Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası 2. Grup Müsabakaları için geldiği Amasya’da yaptığı açıklamada, “Amacımız boksun Anadolu’nun dört bir köşesine yayılmasını sağlamaktır. Bu nedenle gerek ulusal, gerekse uluslararası organizasyonları İstanbul ve Ankara’da değil Anadolu illerimizde düzenliyoruz” dedi.


Büyük Amasya Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Atilla Alatepe, Amasya'da 5 gün süreyle 30 ilden 111 sporcunun mücadele edeceği maçlara sporseverleri davet etti.

Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek ile Basın ve Halkla İlişkiler İl Müdürü A. Hamdi Yanık’ın da yer aldığı toplantıda konuşan Amasya Valisi Dr. Osman Varol da, “Sporcularımız ve idarecilerimiz bu organizasyonda ilimizi tanıma fırsatı bulacaklardır. Grup müsabakalarının ikinci ayağı ilimizde yapılacak. Daha sonra ise üçüncü ayağı yapılarak Türkiye şampiyonası, oradan da milli takımlara seçilecek gençlerimiz ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Son yıllarda tesisleşmede başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümetin verdiği desteklerle amatör spor branşlarında gelişme görüldüğünü vurgulayan Varol, “Amasya özelinde özellikle son dönemde Türkiye çapındaki müsabakaların, uluslararası müsabakaların ilimizde gerçekleştirmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Hem vilayet olarak hem de yerel yönetim olarak her türlü desteği sağlıyoruz. Bu organizasyonun, İlimizin tanıtımında ve ekonomik anlamda katkılar sağlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler