BJK- TS maçında yaşanan olaylar

Beşiktaş Fi Yapı İnönü Stadı'nda son oynanan Fenerbahçe ve Trabzonspor derbilerinde, protokol tribününde çıkan olaylar futbolun önüne geçti. Her iki maçta yaşanan ve sataşmalarla başlayıp fiili müdahalelere uzana olaylar sonrası gözler protokol tribünleri

BJK- TS maçında yaşanan olaylar

Beşiktaş Fi Yapı İnönü Stadı'nda son oynanan Fenerbahçe ve Trabzonspor derbilerinde, protokol tribününde çıkan olaylar futbolun önüne geçti. Her iki maçta yaşanan ve sataşmalarla başlayıp fiili müdahalelere uzana olaylar sonrası gözler protokol tribünlerinden sorumlu Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne çevrildi.

İki derbi maçında yaşanan bu olaylar sonrası  konuşan İstanbul Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar çıkan olayların kendisini de üzdüğünü belirtirken,

"Beşiktaş-Fenerbahçe maçında olay kulüp yöneticileri, Beşiktaş-Trabzonspor maçındaki olay da teknik direktör ve kulüp yöneticileri arasında yaşandı. Biz protokol tribünün düzenin sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak kulüp yöneticileri de daha duyarlı davranmalıdır " dedi.

Taşpınar, Fenerbahçe derbisindeki olay sonrası, Trabzonspor maçında da yeni bir kargaşanın yaşanmasını talihsizlik olarak nitelerken durumu şu şekilde açıkladı:

"Fenerbahçe derbisinde Beşiktaş yöneticisi Sinan Vardar ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım arasında yaşanan gerilim büyüdü ve protokol tribününde kargaşa yaşanmasına neden oldu. Trabzonspor maçında da teknik direktör Şenol Güneş yedek kulübesinden uzaklaştırılınca protokol tribününe geldi. Trabzonspor ikinci golü attığın sırada konuk takımın yaşadığı sevinç sonrası yan tribünden bir bayan ayakkabısını protokol tribününe fırlattı. Daha sonra ortam gerildi. Sözlü sataşmalar sonrası iki kulübün yöneticileri durumu yatıştırmaya çalıştı ama herkes soğukkanlı davranmayınca olay uzadı. Biz Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak protokol tribünündeki düzeni sağlamaya çalışıyoruz. Ancak bizim oradaki koltuk hakkımızın dışında 25 tane futbol federasyonu, 15'er tane de her iki takım yöneticileri için bilet tahsis ediyoruz. O koltuklara kimlerin oturacağını da kulüpler ve federasyon karar veriyor. Orada oturan insanlarda ya yöneticilerdir, ya da futbolun içinde olan insanlardır. Biz protokol tribününde herkesin başına bir polis dikip, insanlardan olay çıkarmayacaklarına dair belge alamayız. Orada bulunan insanlar kendilerini daha fazla kontrol etmek zorundadırlar. Topluma örnek olacak tavırlar göstermeleri gerekmektedir. Sevinçlerini veya üzüntülerini ölçülü yaşamaları gerekiyor. Ufak bir kıvılcım olayların büyümesine neden oluyor. Daha önce protokol tribününe kimler giriyorsa, yine aynı kişiler giriyor. Ancak yaşanan olayların üst üste gelmesi durumu farklı bir döneme  girilmiş gibi göstermesin. Herkes sağduyulu olursa bu olaylar bir daha tekrarlanmaz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler