Bize Allah yardım ediyor

TRT 3'te yayınlanan 'Limit Yok' programının konuğu olan Sadri Şener önemli açıklamalarda bulunduYarışa başlamadan önce Hami'yle pistte top sektiren Başkan Sadri Şener, iki ayağını da iyi kullanmasıyla ve yaptığı estetik hareketlerle Hami'den geri kalmadı.

Bize Allah yardım ediyor

TRT 3'te yayınlanan 'Limit Yok' programının konuğu olan Sadri Şener önemli açıklamalarda bulundu

Yarışa başlamadan önce Hami'yle pistte top sektiren Başkan Sadri Şener, iki ayağını da iyi kullanmasıyla ve yaptığı estetik hareketlerle Hami'den geri kalmadı. Başkanın bu yeteneğini gören Hami de, 'Aksiyonlara bakar mısın? İyi ayağını da ne iyi kullanıyor' diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Programın yapımcısı Serhan Asker'in, 'Futbolcu olsaydınız hangi mevkide oynamak isterdiniz' sorusunu da Başkan, 'Defans oynardım. Kimse geçemezdi' diye yanıtladı.

HABERLERİN SIRASI MI!

Yarışını bitirdikten sonra biz de Başkan Sadri Şener'le pistin dışına çıkıp, futbol gündemini konuştuk.

Şampiyonluk yarışının en stresli döneminde bile neşesinden bir şey kaybetmeyen Başkan Şener, medyada çıkan 'Selçuk İnan Fener'e gidecek' haberlerinden rahatsız. Şener bu  haberlerin kasıtlı yapıldığını düşünüyor.

Ancak başkan Şener'i haberlerden çok oyuncusunun taraftarla karşı karşıya getirilmesi endişelendiriyor. 'Allah korusun birkaç maç kötü oynasa ya da kendi kalesine bir gol atsa nasıl çıkacağız işin içinden.' diye düşünüyor.

Şener'in, 'Beşiktaş ve G.Saray'ın da bu yarışın içinde olmasını ister miydiniz?' sorumuza cevabı ilginç:

Devamı sayfa 2'de

 

KEŞKE BAŞBAŞA KALMASAK

'isterdim tabii. Onlar da yarışın içinde olsalar. Birbiriyle kapışırken ben aradan sıyrılıp, basar giderdim.'

Başkan Şener'in hem sitem hem de mesaj dolu sözleri şöyle devam ediyor: 'Ama şimdi F.Bahçe'yle tek başıma uğraşıyorum. Zor iş. Önceleri Fenerbahçe'nin medyadaki gücünü kabul etmiyordum ama artık kabul ettim. Bazılarıyla davalık olduk. Artık uğraşmıyorum. Fenerbahçe'nin medya gücü varsa, Allah da bize yardım ediyor. Son dakikalarda maçları 1-0, 1-0 kazanmamızın ilahi bir işaret olduğunu düşünüyorum.' 

Çok dakik olan ve piste vaktinden önce gelen Başkan Şener, Hami'nin gecikmesi nedeniyle sabırsızlandı. Başkan, resim çektirmek için yarışan hayranlarının isteğini de karşılıksız bırakmadı.

Devamı sayfa 3'de

 

Yalvarıyorum BAŞKANIM!

Başkan Sadri Şener TRT stüdyosuna dönüştürülen platformda yayına girmek üzereyken yanına koltuk değneğiyle yaşayan ve sol ayağı kesik olan bir Trabzonlu taraftar geldi. Taraftarın 'Yalvarıyorum size başkanım. Ne olur şu 2 puanlık farkı koruyun. Şampiyonluğu vermeyin' derken gözleri doldu.

Sonra da kesik ayağını gösterip, '1 yıl oldu maçlara gidemiyorum. Kalabalık yerlere giremiyorum' dedi. Bu manzara karşısında ne diyeceğini şaşıran Sadri Şener, 'Olsun üzülme' diye teselli etti.

Kupa emekli ikramiyem

Sadri Şener, daha önceki başkanlar Mehmet Ali Yılmaz ve Faruk Özak gibi siyaseti düşünmüyor. Diyor ki; 'Şampiyon olup emekliye ayrılacağım'

Trabzonspor'a hizmet veren herkes, siyasete soyunduğunda da halkın teveccühüne mazhar olmuştu. Sadri Şener'le de bu konuyu konuştuk. Mehmet Ali Yılmaz ve Faruk Özak'ın vekillik ve bakanlık yaptığını hatırlatıp, başkanlıktan sonra böyle bir hedefi olup olmadığını sorduk.

Devamı sayfa 4'de

 

 

Dedi ki, 'Şimdi onların ailesinde siyasetçi yoktu. O yüzden siyasete heves saldılar. Ama ben siyasetten bıkmışım. Bizim aile siyasi bir aile. Babam 25 sene vekillik ve bakanlık yaptı. O yüzden böyle bir hedefim yok. Tek derdim Trabzonspor. Trabzonspor'u hedeflerine taşıdıktan sonra emekli olacağım.'

Çevreden 'Daha gençsiniz başkan?' şeklindeki itirazlara da, gülümseyerek, 'Size öyle geliyor' cevabını veriyor.

Türkiye'nin 'Ferrari'siyiz

'Burak ve Selçuk çok özel yetenekler. Jaja da öyle. İki kalecimiz de devleşti. Direksiyonda da işinin ustası Şenol hoca var. Bizim takım zaten komple Ferrari'

 Serhan Asker'in kullandığı otomobilin fren sesleri Kurtköy'ü inletirken, içinde bulunan Başkan Sadri Şener'in, neler hissettiğini merak ettik. Araba durur durmaz kapıyı açıp, dışarı çıkan Şener, biz sormadan anlattı:

Devamı sayfa 5'de

 

AZİZ OLSA ASLA YAPMAZ

İlk sözleri 'Yahu bu ne zor işmiş. Dışarıdan eğlenceli görünüyor ama hiç de öyle değilmiş' şeklinde oldu.

'Başkan hızı sevmiyor musunuz?' sorumuza da: 'Yok yahu, ben futbolu seviyorum. Orada can güvenliği daha iyi' cevabı geldi.

Sonra kendisi direksiyona geçti ama hiç istekli değildi.

'Düşün yakamdan yahu!' diye şaka yollu çıkıştı. Sonra 'Aziz Yıldırım'a bunları yaptırabiliyor musunuz?' diye sitemlerine devam ederken bir yandan da ceketini çıkartıp, yanındakine verdi.

Arabaya binerken özenle gömleğinin kollarını sıvadı. Damalı bayrak sallandığında öyle bir çıkışı vardı ki, bu konuda söylediği gibi hiç de acemi olmadığı belliydi.

Yarış sırasında neler yaptığını yanında olan Serhan Asker'den öğrendik. Dedi ki, 'Son derece soğukkanlı ve rahattı. 12. virajdan sonra gelen ve Arka Düzlük olarak bilinen yerde 224 kilometre yaptı. Bu hıza ulaştığında bile 'Biz rallici bir aileden geliyoruz. Benim kardeşim bu işlere heveslidir. Onun hocalığını da ben yapıyordum' diye şaka yapmayı da ihmal etmedi.'

Devamı sayfa 6'de

 

 

HER BİRİ AYRI YETENEK

Sadri Şener'in o tur sırasında verdiği en önemli mesajı da Asker şöyle anlattı. 'Başkan hem yarıştı hem konuştu. Dedi ki, 'Trabzonspor Türkiye'nin Ferrarisi. En başta Burak Ferrari. Jaja kalitesiyle öyle. Selçuk çok özel bir oyuncu. 2 kalecimiz de devleşti. Maşallahları var. Umut ayrı bir değer. Takım komple Ferrari. Direksiyonda da işin ehli Şenol hoca var.'

7-8 milyon dolar hibe ettim battım

BİR de başkana herkesin, 'Trabzon yüzünden servetini batırdı' söylentisinin aslını sorduk o da samimi bir şekilde anlattı: 'Trabzon için 7-8 milyon dolarlık bir harcama yaptım. Parayı geri alamayınca da ekonomik sıkıntıya girdim ve battım ama Trabzon'a feda olsun.'

Devamı sayfa 7'de

 12 milyon vergi silindi

BAŞKAN Sadri Şener'e torba yasadan yararlanan kulüplerin borçlarının silindiğini hatırlatıp, ne kadar vergi borcu olduğunu sorduk: '12 milyon vergi borcumuz bir de eskiden kalma 10 milyonluk borcumuz vardı. Ama onun  7 milyonunu ödemiştik' cevabı verdi.

YANİ Trabzonspor da bu yasadan yaklaşık 15 milyonluk bir avantaj sağlamış.

Başbakan'a borçluyuz

AKYAZI'DAKİ dolgu çalışmalarının sürdüğünü belirten Sadri Şener, 'Açık söyleyeyim, Başbakan olmasaydı o stat yapılmazdı. Bunu da çok net söylemek lazım. 3-4 yılda tamamlanacak ama bu işin mimarının Başbakan olduğunu herkes bilmeli' diye konuştu.

Devamı sayfa 8'de

 

Akıllı çocuk destekliyorum

Haziran'da yapılacak federasyon seçimleri için Şener çok net mesaj verdi. 'Mahmut Özgener'i destekliyorum. Dil biliyor, bizi iyi temsil ediyor.'

BAŞKAN Sadri Şener, Haziran'da yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu konusunda da net bir tavır ortaya koydu. İkinci yarıyla birlikte Futbol Federasyonu ve MHK'ya yönelik eleştirilerin ardından iki kurum arasında bir sürtüşme yaşanmıştı. Futbol Federasyonu da Trabzonspor ve Beşiktaş'ın açıklamalarına sert bir cevapla karşılık vermiş, ortam iyice gerilmişti.

Ancak bu restleşmenin Başkan Sadri Şener'in, Federasyon Başkanı Özgener hakkındaki fikrini değiştirmediğini de gördük. Federasyon yönetimini nasıl bulduğunu ve Mahmut Özgener'den memnun olup olmadığını sorduğumuz Başkan Şener, 'Mahmut Özgener'i destekliyorum. Akıllı çocuk' yorumunda bulundu.

KRİTERLERİNE UYUYOR

Federasyon başkanının lisan bilen biri olduğunu ve Avrupa'da da Türk futbolunu iyi temsil ettiğini belirten Sadri Şener, 'Bu konular benim için önemli kriter' değerlendirmesi yaptı.

Devamı sayfa 9'da

 

Bodrum'u da destekliyorum

ŞENER'İN bir başka aşkı da Bodrumspor. 'Bodrumspor'u destekliyorum. Sahalarını çim yaptık. Forma falan da getiriyorum. İnşallah şampiyon olacaklar. Ben de bu sene çifte şampiyonluk sevinci yaşayacağım' ifadesini kullanıyor.

Baskete para yetiştiremedim

Basketbol takımının çok büyük bir mali külfet getirdiğini belirten Başkan Şener, 'Futbolu ve basketbolu birlikte yürütmek zor. Artık yetişemiyorum. Bıraktım Medical Park'a, onlar finanse ediyor' açıklamasını yaptı.

Röportaj: KENAN KARCI

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler