Beşiktaş deplasmanda galip

Beşiktaş Antalyaspor'u evinde 2-0 yendi.Beşiktaş, Antalyaspor karşısına mutlak galibiyet için çıktı. Kırmızı-beyazlı takımın durumu da Kartal'dan farksız. Zira Antalya temilcisi, ligde oynadığı son 7 karşılaşmayı kazanamadı. Anlaşılan Mardan Stadı, kora k

Beşiktaş deplasmanda galip

Beşiktaş Antalyaspor'u evinde 2-0 yendi.

Beşiktaş, Antalyaspor karşısına mutlak galibiyet için çıktı. Kırmızı-beyazlı takımın durumu da Kartal'dan farksız. Zira Antalya temilcisi, ligde oynadığı son 7 karşılaşmayı kazanamadı. Anlaşılan Mardan Stadı, kora kor bir puan savaşına sahne olacak.

 

Beşiktaş'ta kırmızı kart cezalısı Ferrari ile sakat olan Ernst ve Nihat, takımlarını yalnız bırakan isimler. Ev sahibinde ise sakatlığı bulunan Tuna Üzümcü'den başka ekik oyuncu yok.

 

"Antalya stadını istiyor'" kampanyası çerçevesinde üzerinde stat isteklerini belirten çok sayıda pankart ve döviz açan Antalyasporlu taraftarlar, maç öncesinde de yeni stat isteklerini tezahüratlarla dile getirdiler. Kendilerine ayrılan bölümü dolduramayan Beşiktaş taraftarı ise üst üste kötü sonuç alan takımlarına sahip çıktı ve futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu.

 

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf konuk ekip. 7. dakikada 3 rakibinden sıyrılan Quaresma, kale önüne çevirdi, ama Bobo dokunamadı. Quaresma'nın oynadığı kanattan tehlikeli gelen siyah-beyazlı takım, baskısını ilk çeyrek boyunca sürdürdü. 18'de rakibiyle girdiği mücadele sonrası Sivok'un kaşı açıldı.

 

20. dakikada Beşiktaş kalesinde ilginç bir pozisyon. Sağ kanattan Erkan'ın ortasını Toraman bıraktı, arka direkte Ekrem son anda kornere gönderdi. 25'te şık hareketlerle ceza alanına giren Tita'nın müthiş şutunu Rüştü aynı güzellikte çıkardı. 28'de Deniz ile Quaresma arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

 

Rüştü, 30'da kalesinde bir kez daha devleşti. Tecrübeli kaleci, Mehmet'in indirdiği topa Necati'nin vuruşunu kornere çeldi. 35. dakikada sarı kart gören Necip, kupa maçında cezalı duruma düştü. 38'de Q7'nin ceza yayı üzerinden şutu üstten auta gitti. 42'de Kenan ceza sahasında İsmail'in müdahalesiyle yerde kalırken, hakem 'devam' dedi. 43. dakikada kaleciyle karşu karşıya kalan Bobo topa vurnakta geç kalınca Radelic tehlikeyi uzaklaştırdı.

 

Beşiktaş'ta teknik direktör Schuster, ikinci yarıda aynı kadroyu sahaya sürdü. Ancak siyah-beyazlı takım, ikinci 45'e daha temposuz bir görüntüde başladı. Antalyaspor, 49. dakikada gole yaklaştı. Mehmet Yılmaz'ın şutu üstten auta çıktı. Konuk ekip, aradığı golü 56'da buldu. Quaresma'nın ara pasını kontrol eden Ekrem Dağ, Ömer'in yanından topu ağlara gönderdi: 0-1.

 

Ev sahibi, 63'te beraberlik şansını değerlendiremedi. Necati'nin pasında topla buluşan Mehmet Yılmaz'ın vuruşu direğe çarparak dışarı çıktı. 65. dakikada sakatlık geçiren Quaresma, kenar yönetimine oyuna devam edemeceğini söyledi. Almen teknik adam, Portekizli yıldızın yerine Almeida'yı sahaya sürdü.

 

Dakikalar 70'i gösterdiğinde Mehmet Yılmaz'dan şık bir hareket geldi. Uğur'un ortasına Mehmet röveşata vurdu, ancak yan hakemin ofsayt bayrağı havada. 74'te ceza alanında topla buluşan Simao, rakibini çalımladıktan sonra kale önüne çevirirken, savunma son anda araya girdi. Schuster'den 76'da Bobo-Hilbert hamlesi geldi.

 

Kartal, 79. dakikada farkı ikiye çıkardı. Sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta topu başına gelen Guti, kaleci Ömer'in önde olduğunu görünce akıl dolu bir vuruş yaptı ve skoru 2-0'a getirdi. Koşarak İspanyol oyuncunun yanına kadar gelen Rüştü, gol sevincini arkadaşıyla paylaştı.

 

Takımını rahatlatan Guti, 84. dakikada alkışlar eşliğinde yerini Manuel Fernandes'e bıraktı. Son dakikada kenardan talimat alan Necip, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Böylece cezasını kupa maçında çekecek olan genç oyuncu, Trabzonspor maçında sahada olabilecek.

 

Antalya deplasmanında iki golle kazanan Beşiktaş, ligde 4 maç sonra galibiyetle tanışırken, puanını 35'e yükseltti. Mehmet Özdilek'in öğrencileri ise galibiyet hasretini 8 maça çıkardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler