Bayan futbol okulları açılacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal, Türkiye'de bayan futbolunun tabanda henüz istenilen noktada olmadığını, 85 noktada açılan futbol okullarıyla bayan futbolu için geniş bir oyuncu havuzu yaratacaklarına inandığını belirtt

Bayan futbol okulları açılacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal, Türkiye'de bayan futbolunun tabanda henüz istenilen noktada olmadığını, 85 noktada açılan futbol okullarıyla bayan futbolu için geniş bir oyuncu havuzu yaratacaklarına inandığını belirtti.

Yanal, HERKESiçinFUTBOL bülteninin 2. sayısındaki yazısında, kızların futbol ailesinin içinde yer almasının onlara hem fiziksel hem de sosyal açıdan büyük kazanımlar sağlayacağını kaydederek, “Ülkemizde bayan futbolu tabanda henüz istenen noktada değil. Bu tespitten yola çıkarak, bu yıl çok önem verdiğimiz bir projeyi hayata geçirdik. 85 noktada açılan Kız Futbol Okulları ile bayan futbolu için geniş bir oyuncu havuzu yaratacağımıza inanıyoruz” dedi.

Kızların TFF'nin eğitim süreçlerinden geçerek bu okullarda görev alan antrenörler eşliğinde yapacakları çalışmaların yakın gelecekte meyvelerini vereceğini dile getiren Ersun Yanal, bunun hem bayan futbol kulüpleri hem de Bayan Milli Takımlar için önemli bir beslenme kaynağı oluşturduğunu belirtti.

Ersun Yanal, Futbol Genel Direktörlüğü olarak üzerinde hassasiyetle durdukları projelerden birinin de “Gönüllülük” olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Federasyonumuzun mümkün olduğunca çok bireye futbol oynatma misyonunu yerine getirmesi profesyonellerin yanında gönüllülerin de sorumluluk alması ile mümkün olabilir. Gönüllülerin ülke futbolunda etkin rol üstlenmeleri için başlattığımız uygulamalardan olumlu sonuçlar alıyoruz. Engellilerimizle futbol arasındaki engelleri kaldırmak için nitelikli eğitmenlere sahip olmalıyız. Bu ihtiyacımızı karşılamak için yurt dışından gelen uzman konuklarımız eğiticilerimizle birikimlerini paylaştı. Onlar da kazanımlarını engelli eğitmenleri yetiştirmek üzere kullanacaklar.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor