Başkan basına sitem etti

Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yalçın, Türkiye'yi yurt dışında boksta iyi temsil ettiklerini ama basından bekledikleri ilgiyi göremediklerini söyledi. Tokat Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda yapılan Türkiye Kulüplerarası Boks Şampiyonası çekişm

Başkan basına sitem etti

Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yalçın, Türkiye'yi yurt dışında boksta iyi temsil ettiklerini ama basından bekledikleri ilgiyi göremediklerini söyledi.
 

Tokat Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda yapılan Türkiye Kulüplerarası Boks Şampiyonası çekişmeli müsabakalara sahne oluyor. Maçları yakından takip eden Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Mustafa Yalçın, boksun ilköğretime yayıldığını söyledi. Boksa ilginin artmasından memnun olduklarını ifade eden Yalçın, basından da aynı ilgi beklediklerini kaydetti. Tokat'ta boksun iyi yerlere geleceği kanaatinde olduğunu ifade eden Yalçın, "Buradaki antrenör arkadaşımızda gayretli. İl Gençlik ve Spor Müdürümüz güzel bir salon yapmış. Ankara başta Kayseri, Malatya buralarda boksta ilerleme kaydedildi. Boks'ta Dünya'da ülkemizi güzel temsil ediyoruz. 2 ay önce kızlarımız A takımı olarak Macaristan'da 20 ülke arasında 1'nci olarak 7 madalya kazandı. Ama basından beklediğimiz ilgiyi göremedik. Yazılı ve görsel basın çocukları onure etmek adına ve bu spora ilgi sağlamak anlamında önemli" dedi.
 

Kendine güven, savunma ve centilmenlik anlamında boksu tercih ettiğini ifade eden Yalçın, Adana'da 1976-1977 yıllarında boks antrenörlüğü yaptığını belirterek, "Bir daha dünya ya gelsem yine boksu tercih ederek ağırlık veririm. Artık aileler bilinçlendi. Benim boksa başladığım yıllarda da rahmetli babam izin vermemişti. Kavga gözü ile bakılıyordu. Bir maçımı izledi, hoşuna gitti. Ondan sonra müsabakalara katılmama izin verdi. Ailece gelip müsabakaları seyrederlerdi. Mesleğinizi severek yaptığınız
takdirde daha başarılı olursunuz. Bu boksta da öyle" diye konuştu.
 

İlk 10 sırada yer alacak takımların Kulüplerarası Lig Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacağı şampiyonaya Fenerbahçe, Beşiktaş, İstanbul İlter, Ankara Büyükşehir Belediyespor, Ankara TSE, Jandarma Gücü, Samsun Şampiyonspor, Elazığ Belediyespor, Trabzon Belediyespor, Kocaeli Büyükşehir Belediyespor, Kocaeli Sevindikspor, Bayburt Gençlikspor, Erzurum Gençlikspor, Adana Büyükşehir Belediyesi, Malatya Turgut Özal ve Malatya Ertaşspor kulübü takımları katılıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor