Başbakan Rizespor'un gecesinde

Çaykur Rizespor'un gecesine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Spor barıştır, kardeşliktir, centilmenliktir. Bu centilmenlik, kardeşlik ve barış ruhuna gölge düşmemesi lazım" dedi.Başbakan Erdoğan, Çaykur Rizespor'un gecesine katıldı. Sheraton Ataköy

Başbakan Rizespor'un gecesinde

Çaykur Rizespor'un gecesine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Spor barıştır, kardeşliktir, centilmenliktir. Bu centilmenlik, kardeşlik ve barış ruhuna gölge düşmemesi lazım" dedi.

Başbakan Erdoğan, Çaykur Rizespor'un gecesine katıldı. Sheraton Ataköy Otel'de düzenlenen gecede konuşan Erdoğan, temelleri 1919 yılında atılan Rizespor'un yerinin Süper Lig olduğunu, oynanan futbol ve kazanılan maçlarla bunun gösterilmesi gerektiğini söyledi. Son maçta ortaya konulan tabloların Rize'ye yakışan tablolar olmadığını vurgulayan Erdoğan, bunların üzüntü verici hadiseler olduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan, futbolda bu tür hadiselere yer verilmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Spor barıştır, kardeşliktir, centilmenliktir. Bu centilmenlik, kardeşlik ve barış ruhuna gölge düşmemesi lazım. Rizemin tribünlerinde holiganlar olmamalı, tribünlerde barış mesajı verenler olmalı. Rize'ye gelenler nasıl bir ev sahibi olduğunu görmeli. Futbolun üç neticesi var; galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik. Bunu bilerek bu yola devam etmeliyiz. Rizeli'ye yakışan budur. Türk insanına yakışan budur. Ben inanıyorum ki Rizeliler bundan sonraki süreçte bunu ortaya koyacaklardır. Çalışkanlıklarıyla,özellikle zekalarıyla, kadirşinas tavırlarıyla bunu ortaya koyacaklardır. Bütün Türkiye'ye örnek olacaklarını umuyorum" şeklinde konuştu.

Rizespor'un kendi evinde grupta en çok galibiyeti alan takım olma özelliğini taşıdığını anlatan Erdoğan, "İkinci yarıda bir yandan bu unvanını sürdüreceğine, öte yandan deplasmanda aynı başarıyı sürdüreceğine inanıyorum. Rize'nin terbiyesini almış, zira orada benim mürebbilerim oldu. Onlardan aldığım nasihatler oldu. Hayatımın her aşamasında bunu yaşadım, gördüm ve yaşamaya devam ediyorum. İstanbul'a ailece yerleştikten sonra, yönetici noktasında da Türkiye'yi yönetirken de Rize gönlümün başköşesinde yer almıştır. Başbakanlık görevini yürüttüğümüz 8 yıl boyunca 81 vilayetimizle birlikte Rize'nin de birikmiş sorunlarını çözme, geleceğini aydınlatan projeler üretmeye gayret ettik" dedi.

Başbakan Erdoğan, memleketi Rize'nin eğitim, spor, sağlık ve adalet gibi pek çok alanda büyük bir değişim yaşadığını vurguladı. "Rize'den, Trabzon'dan dünya çapında yüzmede başarılı sporcuların çıkmamasını anlamakta güçlük çekiyorum" diyen Erdoğan, "Denizin çocukları bu işin içinde değil. Bunu başarmamız lazım. Bu adımları atıyoruz. İnanıyorum kısa zamanda çok iyi neticeler alacağız" diye konuştu.

"Artık 4 yıl sonrasını değil, 2023'te Türkiye'yi nereye oturtacağız onun hesabını yapıyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, "2023'te Türkiye'yi dünyada ilk 10 ülke arasına sokacağız. Şu anda kişi başı milli gelirde 10 bin doları aştık. Hedefimiz 2023'te 25 milyar doları yakalamak. Türkiye bunu başarır. Biz 2023'te 25'i de yakalarız. Türkiye'de bu heyecan, coşku var. Yeter ki önünü kesmeyelim. Hep beraber bunu başaracağız" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 20 yıl önce temeli atılıp, unutulan eserleri tamamlamanın kendilerine nasip olduğunu belirterek, "Biz temeli attık mı açılış tarihini veriyoruz" dedi. Sağlık alanında Rize'ye yaptıkları yatırımın tutarının 200 milyon TL olduğunu anlatan Erdoğan, bu yatırımların devam edeceğini vurguladı. TOKİ ile birlikte Rize'de bin 275 konutun inşasını gerçekleştirdiklerini ve tamamına yakınının bittiğini belirten Erdoğan, iktidara geldiklerinde üçte biri tamamlanmış olan Karadeniz Sahil

Yolu'nu da kendilerinin tamamladığını ifade etti. Erdoğan, Rize'deki hizmetlerden en önemlisinin tapu kadastro noktasında yaptıkları çalışmalar olduğunun altını çizerek, "Fakat tüm hepsi bir şeyi bekliyor, kendisini taçlandıracak olan Rizespor Süper Lig'e çıksın. Rizespor, Rize'nin tanıtımını çok güzel yapacak. Rize'de gençlerimize yol gösterici bir işlev ortaya koyacak. Başarılarımız, zaferlerimiz, centilmenliğimiz Rizespor'un hanesine yazıldığı kadar Rize'nin de hanesine yazılacaktır. Gözümün, kulağımın,kalbimin Rizespor'da olduğunu bilmenizi istiyorum. Her ne kadar Metin kardeşime bazen ulaşamasam da bilsin ki ona ulaşamasam da Kemal'e ulaşıyorum. Tabii dertli olduğumda ulaşamıyorum. Rizespor'a kalan maçlarında başarılar diliyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor