Başbakan futbolu konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1'de Hakan Şükür ve Sergen Yalçın'ın sunduğu "1'e 1 Futbol" programında Galatasaray ve Fenerbahçe derbisinin analizini yapıyor.Erdoğan'ın açıklamaları;"Lobileri yapmaz ve teminatları yapmazsanız olmaz. Önümüzde kızlar ba

Başbakan futbolu konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1'de Hakan Şükür ve Sergen Yalçın'ın sunduğu "1'e 1 Futbol" programında Galatasaray ve Fenerbahçe derbisinin analizini yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamaları;

"Lobileri yapmaz ve teminatları yapmazsanız olmaz. Önümüzde kızlar basketbol şampiyonası var onu aldık. Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e kazandık. Sadece teminatları vermiyorsunuz, kulis ve lobileri de yapmak zorundasınız. İstanbul'da eskiden Abdi İpekçi vardı şimdi Sinan Erdem Spor Salonu devasa bir salon. Fenerbahçe'nin yeni yaptığı salonda çok modern bir tesis. Kayseri keza öyle. "

YATIRIMLARIMIZ ARTACAK

"Önümüzdeki yıl çok daha fazla yatırım yapacağız. 81 vilayetimizin ve büyük ilçelerde sentetik çim sahaları yapmak istiyoruz. Arzum gençleri kötü alışkanlıklara gitmekten alıkoyup buralara çekmek istiyoruz.Çok amaçlı kapalı spor salonlarını çoğaltmak istiyoruz"

 

YABANCI SAYISININ ARTMASI TİCARİ BİR KARARDIR

"Yabancı futbol sayısını bu kadar yükseltmek ticari bir bakıştır. Bu yüzden yarın biz milli takımımızı oluştururken sıkıntı içine girebiliriz. Çünkü gençlerimize değer vermiyoruz Takımlarımızda alt yapı yok. Milli takımımızın başarısına baktığımızda Şenol Güneş, Fatih Terim ve Mustafa Denizli ile almışız bu başarıları."

"Süper Lig'in birinci Fenerbahçe'nin başında Aykut Kocaman var. Trabzon ve Bursaspor'un başında da Türk antrenörler var. Takımlarımızda bu kadar yabancı futbolcu olmasını doğru bulmuyorum .Kendi halkımız kendi futbolcusunu izlesin. Bu kadar para verip getirdiğinizde de yabancıları kulüpte bekletemezsiniz."

ALEX'İ TAKDİR EDİYORUM

"Alex'i çok takdir ediyorum çok istikrarlı. İlerlemiş yaşına rağmen gol krallığında bir numara. Sadece gol atmakla kalmıyor asist yapıyor.İstanbul'a gelen futbolcu kayboluyor. Anadolu'da ise öyle olmuyor."

YÖNETİMLERİN GÜVENİ YOK

"Yönetimlerin kendi gencine güveni yok. Onların üzerinde yatırım yapmalılar. Bu sene G.Saray'ın durumuna bakalım. Bir sürü yabancı geldi gitti noldu. Gaziantep, Kayseri ve Bursa'ya baktığınızda yabancı sayısı çok değil. Mesela Emenike büyük paralarla alınan bir futbolcu değildir sanırım.

 

YENİ STAT PROJELERİ

"Büyük şehirlerden başlamak üzere ligde yer alan şehirlerimizde stad sorununu çözmek istiyoruz. Bank Asya Lig'indeki ekiplere de statlar yapacağız. İzmir'in ligde bir tane bile takımı yok. "

SPOR TOTO SÜPER LİG HAKKINDA

"Keşke 2 şampiyon çıksa. Bu sene ligde kopma başladı. Fener Trabzon başa baş götürüyorlar. Bir sürpriz Gaziantep 4.sıraya çıktı. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor