Başakşehir parayı nereden buluyor?

Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor.. Başakşehir bu kadar pahalı transferleri nasıl yapıyor?

Başakşehir parayı nereden buluyor?

Medipol Başakşehir, Demir Grup Sivasspor'un Brezilyalı oyuncusu Robinho ile anlaşmaya vardı.

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ yaptığı açıklamada, "Kulübümüz Robson De Souza (Robinho)’nın transferi için Demir Grup Sivasspor Kulübü ile anlaşmaya varmıştır. Her iki kulübe de hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Fakat bu transfer, kamuoyundaki Başakşehir tartışmalarını da yeniden gündeme getirdi.

MAAŞLAR AÇIKLANMIYOR

Çünkü Türk kulüplerinin batık olduğu bir dönemde basına yansıyan iddialara göre Başakşehir, Arda Turan'a yıllık yaklaşık5 milyon €, Adebayor'a 4.5 milyon €, Clichy'e 3 milyon € maaş veriyor. Sadece bu üç oyuncunun maliyeti bile kulübe 75 milyon lirayı buluyor. Robinho transferi için ise 2 milyon € ödendiği iddia ediliyor. Kulüp, halka açık olmadığı ve sahiplik üzerinden yönetildiği için diğer oyuncuların maaşlarını kamuoyuna açıklamıyor.

GELİRİ YOK DENECEK KADAR

AZ Cengiz Ünder’i geçen sezon başında Roma’ya satan Başakşehir, bu transferden 15 milyon Euro kazandı. Altınordu’ya yetiştirme bedeli olarak yüzde 25’ini ödeyen turuncu-lacivertli takım, bu transferden aldığı para 12,4 milyon Euro oldu. Öyle ki tek gelir kalemi bu transfer olan kulübün, forma satışından, kombine satışından, Avrupa kazancı ve oyuncu transferlerinden sürekli gelen bir geliri yok. Ana sponsorluk geliri olarak yalnızca isim hakkı Medipol ve forma göğüs sponsoru Makro İnşaat'tan destek alan kulüp, diğer tüm gelir kalemlerinden mahrum.

(oda tv)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor