Barcelona'dan 61 gol

28 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Barcelona, 19 hafta sonunda 52 puan toplayarak, çifte rekora imza attı ve İspanya Ligi'nde 'Kış Şampiyonu' unvanını aldı. 61 kez rakip ağları sarsan Barça, 3.21'lik gol ortalamasına ulaştı.İspanya’da Barcelona fırtınası esm

Barcelona'dan 61 gol

28 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Barcelona, 19 hafta sonunda 52 puan toplayarak, çifte rekora imza attı ve İspanya Ligi'nde 'Kış Şampiyonu' unvanını aldı. 61 kez rakip ağları sarsan Barça, 3.21'lik gol ortalamasına ulaştı.

İspanya’da Barcelona fırtınası esmeye devam ediyor. Rakiplerini bir bir deviren Bordo-Mavililer, 4-1’lik Malaga galibiyetiyle La Liga’nın ilk yarısını rekorlarla ve zirvede kapattı.

Sezonun ikinci haftasında Hercules’e Nou Camp’ta 2-0 yenildiği karşılaşmanın ardından Şampiyonlar Ligi ile Kral Kupası dahil olmak üzere oynadığı 28 maçta bileği bükülmeyen Guardiola’nın öğrencileri bu alanda yenilmezlik rekorunu genişletti. 19 haftalık periyodu 17 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 52 puanla tamamlayan Barça aynı zamanda sezonun ilk devresini üst üste 3. kez ‘Kış Şampiyonu’ unvanıyla kapattı. Barcelona, Hercules yenilgisi dışındaki diğer puan kaybını 1-1’lik skorla Mallorca önünde yaşamıştı. La Liga’da istatistikler ilk yarıyı lider bitiren takımların genelde sezon sonunda mutlu sona ulaştığını gösteriyor. İspanya 1. Ligi’nde zafere ulaşan
79 şampiyondan 41’i devreyi zirvede tamamlamıştı.

Deplasman canavarı

Rakiplerini gol yağmuruna tutan Barcelona bu alanda da müthiş bir istatistiğe ulaşmış durumda. 19 maçta ağları 61 kez sarsan Messi ve arkadaşları 3.21’lik ortalamayla parmak ısırtıyor. Arjantinli süperstar, takımın da en golcüsü (18) konumunda. Bordo-Mavililer’in diğer önemli özelliği ise tam bir deplasman canavarı olması. Ligde dış sahada fire vermeyen Barcelona oynadığı 9 maçı da kazandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler