Barcelona dünyayı şaşırttı!

La Liga'nın 23. haftasında küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Sporting de Gijón, dünya futbolunu domine eden lider Barcelona'yı konuk ettiği maçta 1-1'lik skorla süpriz bir beraberlik kazandı. Maçın ilk önemli atağı Barcelona'dan geldi. 3. dakikada L

Barcelona dünyayı şaşırttı!

La Liga'nın 23. haftasında küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Sporting de Gijón, dünya futbolunu domine eden lider Barcelona'yı konuk ettiği maçta 1-1'lik skorla süpriz bir beraberlik kazandı.

 

Maçın ilk önemli atağı Barcelona'dan geldi. 3. dakikada Lionel Messi'nin pasıyla ceza sahasının sol içinde topla buluşan Andrés Iniesta kaleciyi geçemedi. Xavi 7. dakikada kornerden aldığı topu Ibrahim Afellay'a taşıdı, ama sağ üst köşeden auta gitti. 16. dakikada kontra atağa çıkan Gijon, Diego Castro'nun pasıyla ceza sahasının ortasında buluşan David Barral ile öne geçti: 1-0. Bu dakikadan sonra ceza sahasının önünde yoğunlaşan Sporting de Gijón, Barcelona'nın ataklarına set çekti. Zaman zaman kontra atağa çıkan Gijón sonuca ulaşamadı, ama soyunma odasına önde gitti.Etkisiz kalan Ibrahim Afellay'ın yerine Pedro Rodríguez'i sokarak ikinci yarıda kendini toparlayan Barcelona, art arda ataklarla rakibini yormaya başladı. 51. dakikada Xavi'nin pasıyla ceza sahası içinde buluşan Messi topu auta gönderdi. Dani Alves'in sağ kanattan taşıdığı toplar önce Xavi, daha sonra Messi tarafından iyi değerlendirilemedi.58. dakikada Pedro Rodríguez'in pasıyla çizgiye yakın bir açıda topla buluşan Alves, zor bir vuruş yaptı, ama kaleci sağ köşeden topu yakaladı. Aynı dakika içinde bu kez roller değişti, Alves ceza sahasının hemen sağında çizgiye inip topu Pedro Rodríguez'e çıkardı. Pedro'nun sert vuruşu kalecinin ellerinde kaldı. Bu dakikadan sonra Barcelona oyunun hakimiyetini korudu, ama pozisyon bulmakta zorlandı.77. dakikada kontra atağa kalkan Gijón, Barcelona ceza sahasını karıştırdı, ama sonuç alamadı. 80. dakikada kaybettiği topu tekrar kazanan Messi ara pasıyla ceza sahasının sağ köşesindeki David Villa'ya topu gönderdi. O dakikaya kadar çok başarılı bir maç çıkaran Cuéllar öne çıkınca David Villa'nın aşırtmasında avlandı: 1-1.86. dakikada Pedro topu sol kanattan taşıyıp ceza sahasına pasını çıkardı, top David Villa'yı ve Messi'yi aştı, ama Messi topu alıp dar açıdan şutunu çıkartmayı başardı. Kalecinin müdahelesini aşan topa Pedro ayak koydu ama dışarı gönderdi. 90. dakikada Xavi'nin ceza sahasından sert şutu köşeden az farkla dışarı gitti. Maçın 1-1'lik skorla sona erdi.Barcelona bu sonucun ardından 67 puanla liderliğine devam ediyor. Sportin de Gijón ise 23 puanla 12. sırada.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor