Bank Asya 1.Lig'ine bomba düştü

Bank Asya 1. Lig'e yükselme şansını son maçında TKİ Tavşanlı Linyitspor'a karşı yitiren Eyüpspor Kulübü'nde başkan Muammer Öztorun, yaptığı açıklamada, "Bu maçta, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararıyla 6 ay süreyle resmi futbol

Bank Asya 1.Lig'ine bomba düştü

Bank Asya 1. Lig'e yükselme şansını son maçında TKİ Tavşanlı Linyitspor'a karşı yitiren Eyüpspor Kulübü'nde başkan Muammer Öztorun, yaptığı açıklamada, "Bu maçta, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararıyla 6 ay süreyle resmi futbol müsabakalarından men edilen TKİ Tavşanlı Linyitspor futbolcularından Kemal Özyurt oynatılmıştır.

TFF Futbol Müsabakaları Talimatının 'Hükmen Yenik Sayılmalar' başlıklı 22. maddesinin (G) bendi, 'Herhangi bir sebeple cezalı veya idari tedbirli olan futbolcu veya futbolcuların müsabaka isim listesine yazılması, hükmen yenik sayılmasını gerektirir' şeklindedir. Dolayısıyla, Tavşanlı Linyitspor'un 6 ay resmi müsabakalardan men cezalı olan futbolcu Kemal Özyurt'u oynatması TFF Talimatları'na aykırı olduğundan, ilgili maddeler uyarınca, maç sonucunun Eyüpspor lehine 3-0 olarak belirlenip, Bank Asya 1. Lig'e çıkan takım olarak takımımızın tescili gerekmektedir" dedi.

Bu durumun tespiti ile ilgili Eyüpspor Kulübü olarak 2 Haziran Çarşamba günü itibariyle TFF Yönetim Kurulu'na başvuruda bulunduklarını aktaran Öztorun, "Konu ile ilgili olarak asıl dikkat çekmek istediğimiz husus ise, TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından verilen çelişik kararlarla TKİ Tavşanlı Linyitspor'un, cezalı oyuncu oynatmış olduğu gerçeğinin üzerinin örtülmeye çalışılmasıdır. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, TKİ Tavşanlı Linyitspor oyuncusu Kemal Özyurt ile ilgili, 30.04.2010 tarihli kararında oyuncuya 6 ay süre ile resmi müsabakalardan men cezası vermiştir. Daha sonra cezalı oyuncu, TFF 2. Lig Play-Off çeyrek final müsabakasında Adana Demirspor'a karşı oynatılmıştır ve Adana Demirspor bu duruma maçın oynandığı ertesi gün itiraz etmiştir. Bu itiraz üzerine, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, maçtan iki gün sonra toplanıp, hukuka ve TFF talimatlarına aykırı bir şekilde geriye dönük karar almaya çalışarak, (Biz Uyuşmazlık Çözüm Kurulu olarak Kemal Özyurt ile ilgili vermiş olduğumuz 6 ay süre ile resmi müsabakalardan men cezasını aslında 2010-2011 sezonu için vermiştik, bunu kararda belirtmeyi unutmuşuz, dolayısıyla oyuncunun cezası henüz başlamamıştır) şeklinde anlaşılacak bir açıklama yapma, yeni ve zorlama bir karar çıkarma yoluna gitmiştir. İlk kararda, oyuncu hakkında verilmiş olan 6 ay süre ile resmi müsabakalardan men cezasının uygulama dönemine ilişkin herhangi bir açıklama yokken, Adana Demirspor maçının oynanmasından ve Adana Demirspor'un itirazından sonra çıkarılan ikinci kararda, geriye dönük olarak hüküm tesis edilmeye çalışılması, hukuken ve TFF Talimatları uyarınca mümkün olmayıp, yine aynı kurulun önceki emsal kararlarına da aykırılık arz eden bir durumdur" diye konuştu.

Ortaya çıkan durumun, TFF mevzuatı ve önceki kararları göz önüne alındığında kabul edilemez olduğunu ileri süren Muammer Öztorun, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Gerçekten de, TFF Futbol Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Talimatı'nın, 'Kararların Kesinliği ve Uygulanması' başlıklı 14. maddesi, 'Kesinleşen heyet kararları, TFF tarafından derhal uygulanır' şeklinde olup, hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde TKİ Tavşanlı Linyitspor oyuncusu Kemal Özyurt'un cezasının da derhal uygulanması gerektiğini vurgulamaktadır. Federasyon düzenlemelerine açık aykırılık arz eden söz konusu TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararının kaldırılması için de avukatımız aracılığı ile Tahkim Kurulu'na başvurulmuştur."

Kulüplerinin Bank Asya 1. Lig'e yükseltilmesi gerektiğini savunan Öztorun, haklarını yasal zeminde sonuna kadar arayacaklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor