Azeri futbolcunun şampiyon adayı!

Eskişehirspor'un Azeri futbolcusu Resad Sadıgov, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon Trabzonspor'un şampiyonluk yarışında diğer rakiplerine göre avantajlı olduğunu söyledi. Sadıgov, bu sene Spor Toto Süper Ligi'nde Trabzonspor'un şampiyon olmasını istediğini

Azeri futbolcunun şampiyon adayı!

Eskişehirspor'un Azeri futbolcusu Resad Sadıgov, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon Trabzonspor'un şampiyonluk yarışında diğer rakiplerine göre avantajlı olduğunu söyledi. Sadıgov, bu sene Spor Toto Süper Ligi'nde Trabzonspor'un şampiyon olmasını istediğini söyledi. 

Türkiye'ye Eskişehirspor'dan önce de geldiğini ve Kayserispor ve Kocaelispor'da da top koşturduğunu hatırlatan Azeri oyuncu, ilk geldiği Kayseri'de iyi başladığını ancak daha sonra bazı sebeplerden dolayı daha sonra yeteri kadar başarılı olamadığını kaydetti. Sakatlık ve başka problemlerden dolayı Kayseri'den ayrıldığını ve ardından transfer olduğu Kocaelispor'da kötü günler geçirdiğini kaydeden Sadıgov, "Takımda maddi anlamda problemler çoktu. Mücadele ettik ama ligden düştük. Sonra Azerbaycan'a döndüm. Sonra üçüncü kez olarak Eskişehirspor'a geldim. İnşallah bu uzun süreli olur ve daha başarılı olurum'' şeklinde konuştu.

Türk futbolu hakkında görüşlerini ifade eden Sadıgov, ''Bence Türk futbolu 7–8 yıldır yerinde duruyor, daha ilerde olması gerekir. Burada bulunan futbolcu, hoca, taraftara göre daha ilerlerde olması lazım'' diyerek, yakın zamanda öyle olacağını düşündüğünü kaydetti.

-TÜRK FUTBOLU İLE AZERİ FUTBOLU ÇOK FARKLI-

Türk futbolu ile Azerbaycan futbolu arasında çok fark olduğunu açıklayan genç oyuncu, "Siz bizden çok öndesiniz. Ama bizde de son federasyon başkanı seçildikten sonra son 2–3-yıldır ilerleme başladı'' dedi.

Sadıgov, Azerbaycan'daki futbolun 5-0 sene içinde Türkiye'nin seviyesine geleceğini umduğunu söyledi.

Azeri oyuncu, her yönden olduğu gibi futbolda da iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Azerbaycan'da Türk futbolu ve futbolcuları çok yakından takip ediliyor. Ama Türkiye'de bizim futbol o kadar takip edilmiyor ancak, bu da normaldir''

''Yukarıdakiler aşağıya bakmaz, aşağıdakiler yukarı bakar'' diyerek bu konuda fikirlerine açıklık getiren Sadıgov,''Bu normal bir şeydir. Dünyanın her yerinde bu böyledir'' dedi.

Azeri futbolcu, Azerbaycan olarak, Dünya ve Avrupa Kupaları'na katılamadıklarını, o zaman da bu kupalara katılan Türk takımlarını ve milli takımını kendi takımları gibi tuttuklarını belirterek, ''Kazandığınız zaman, çocuklar gibi sokaklara çıkıp bunu kutlarız'' dedi.

Bakü'de oynanan Azerbaycan- Türkiye maçında da stadın yarısının Türk, yarısının Azeri taraftarlarca doldurulduğunu belirten Sadıgov, ''Bu, maçlarda çok az görülen bir şeydir. Sanki Türkiye deplasmanda oynamıyor. Futbolcuları çağırırken iki taraf da birlikte alkışladı'' dedikten sonra, ''Bizde Türkiye'ye böyle bakılıyor'' şeklinde konuştu.

-TÜRKİYE'YE GOL ATTIKTAN SONRA TEPKİ ALMADIM-

Azerbaycan ile Türkiye arasında oynanan karşılaşmada bir gol atan Sadıgov, bu golden sonra Türkiye'de kimseden olumsuz bir tepki almadığını, ancak, olumlu tepkiler aldığını kaydetti. O maçtan önce 3 aydır maça çıkmadığını, Eskişehirspor'da ilk 11'de oynayamadığını hatırlatan Sadıgov, o maçın kendisi için çok önemli olduğunu dile getirdi.

"Benim için bir şanstı o maç. Herkes, Türkiye, Azerbaycan, hocalar o maçı izliyor. Bunu biliyordum. Ama gol atacağımı hiç düşünmüyordum. Korner oldu. Organize kullandık. Ben vurdum ve sonuçta gol oldu. Allah'ıma şükürler olsun'' diyerek, maçtan önce gol atmaktan ziyade iyi oynamayı düşündüğünü belirterek, "Gol atmam da benim için iyi oldu'' dedi.

Bu sezonki şampiyon adayının lider Trabzonspor olduğunu açıklayan Sadıgov, diğer takımlara pek şans tanımadığını söyledi. Psikolojik olarak en iyi durumda Trabzonspor ve Bursaspor'un olduğunu vurgulayan savunma oyuncusu, Trabzonspor'un mutlaka puanlar kaybedeceğini ancak, o günlerde kendilerine güvenlerini kaybetmemeleri, taraftarın tepki göstermemesi durumunda Trabzonspor'un şampiyonluk ipini göğüsleyeceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor