Aynur Samat acıyı kalbine gömdü

Bir süre önce annesini kaybeden milli judocu Aynur Samat, annesinin acısını kalbine gömdüğünü belirterek, 'Ülkeme borcum var, çalışmalarıma devam ediyorum' dedi. Antalya'da Ekim ayında yapılan Dünya Takımlar Judo Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olma başarı

Aynur Samat acıyı kalbine gömdü

Bir süre önce annesini kaybeden milli judocu Aynur Samat, annesinin acısını kalbine gömdüğünü belirterek, 'Ülkeme borcum var, çalışmalarıma devam ediyorum' dedi.

Antalya'da Ekim ayında yapılan Dünya Takımlar Judo Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olma başarısı gösteren bayan judo milli takımının başarılı sporcularından Aynur Samat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Devlet beni beden eğitimi öğretmeni yaptı. Ülkeme olan borcumu daha ödemedim. Kısa süre önce annemi kaybettim. Ancak, devlet borcu namus borcudur ilkesiyle hareket ederek, acımı kalbime gömüp, çalışmalarıma aralıksız devam ediyorum' ifadelerini kullandı.

Kayseri'de gerçekleştirilen Türkiye Judo Şampiyonası'na katılmayan Samat, şöyle konuştu:

'1982 yılında Trabzon'da doğdum ve 11 yaşında judoya başladım. Halen Trabzonspor'da judoya devam ediyorum. Aynı zamanda memleketimde beden eğitimi öğretmenliği görevimi sürdürüyorum. 2010 yılında elde ettiğim derecelerle 2012 Londra Olimpiyatları'na katılmak için gerekli kotanın yüzde 90'ını hallettim. Aynı başarıyı 2011 yılında da devam ettirmem halinde Londra Olimpiyatları'na katılma şansımın yüzde 100 olacağını biliyorum. Bunu başarırsam, Londra'da da kürsüye çıkarak ülkeme olan borcumu ödemek istiyorum.

Bu devlet beni beden eğitimi öğretmeni yaptı. Şu anda spora devam edebilmem için de her türlü kolaylığı gösteriyor. Londra Olimpiyatları'nda derece elde etmem halinde, 2016 yılında Rio'da yapılacak olimpiyatlara bile katılmayı düşünebilirim. Çünkü, sıkletimde dünyadaki üst düzey isimlerden birisiyim.'

Spordan şimdiye kadar yarım ev parası kazandığını bildiren Samet, 'Sporu asla para için yapmadım. Başarı geldiğinde para zaten kendiliğinden geliyor. Türkiye'ye uluslararası arenada başarı kazandırmak maddiyatla ölçülemeyecek kadar büyük bir mutluluktur' dedi.

Antalya'da düzenlenen Dünya Judo Takımlar Şampiyonası'nda, bayanlarda 40 yıl aradan sonra bronz madalya kazanan milli takımın kaptanı Aynur Samat, annesinin öldüğünü, Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül'ün makamındaki kabul töreninde öğrenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor