Avni Aker'de ter dökecek!

Hiddink’in yardımcısı Oğuz Çetin maçtan hemen sonra Tolunay Kafkas’ı telefonla aradı, attığı gollerle geceye damgasını vuran Cenk Tosun’u, 9 Şubat’taki Güney Kore karşılaşmasının kadrosuna alacaklarını açıkladı. Kamil Ocak Stadı’nda gecenin adamı Cenk Tos

Avni Aker'de ter dökecek!

Hiddink’in yardımcısı Oğuz Çetin maçtan hemen sonra Tolunay Kafkas’ı telefonla aradı, attığı gollerle geceye damgasını vuran Cenk Tosun’u, 9 Şubat’taki Güney Kore karşılaşmasının kadrosuna alacaklarını açıkladı.

 

Kamil Ocak Stadı’nda gecenin adamı Cenk Tosun’du. Galatasaray’ın ara transfer döneminde ciddi olarak ilgilenip, Gaziantepspor’a kaptırdığı genç futbolcu, her iki yarıda attığı gollerle sarı-kırmızılıları pişman etti.

 

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Cim-Bom’un aradan çekilmesinden sonra Eintracht Frankfurt’tan 1 milyon euroya transfer ettikleri 20 yaşındaki Cenk’i ilk 11’de sahaya sürdü. Almanya Ümit Milli Takımı’nda da görev yapan yıldız futbolcu, attığı gollerin yanı sıra mücadelesi ve çalımlarıyla da büyük alkış topladı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink’in yardımcısı Oğuz Çetin maçtan sonra Tolunay Kafkas’ı arayarak, Cenk Tosun’u, 9 Şubat Çarşamba günü Trabzon’da, Güney Kore ile oynanacak özel maçın kadrosuna davet edeceklerini bildirdi. Daha önce ay-yıldızlı formaya yeşil ışık yakan Cenk’in, Hiddink tarafından bugün açıklanacak kadroda yer alacağı öğrenildi.

 

 

‘AİLEMLE KONUŞACAĞIM'

Cenk Tosun, A Milli Takım tercihi konusunda karar vermediğini söyledi. Daha önce Türkiye’den Ümit Milli Takım için davet aldığını açıklayan genç forvet, “A Milli Takım için benimle daha sonra konuşulacağı söylenmişti. Ben şu an Alman Ümit Milli Takımı’nda oynuyorum ve memnunum. Türkiye’den davet alırsam, ailemle konuşup karar vereceğim. Tercihimi yapmak için biraz zamana ihtiyacım var. Çünkü bu kolay bir karar değil” dedi.

 

İNGİLİZLERE GOL ATMIŞTI

Gaziantepspor’un 4.5 yıllık resmi sözleşme imzalattığı Cenk Tosun, Alman 19 Yaş Altı Milli Takımı formasını 9 kez giyerken, 6 gol attı. Genç gurbetçi, Alman 21 Yaş Altı Milli Takımı’na ilk kez geçtiğimiz Kasım ayında çağrıldı. Cenk, İngiltere’yi 2-0 mağlup ettikleri özel maçta Almanya’nın bir golüne imzasını atarak göze girmeyi başarmıştı. Başarılı futbolcu, eski kulübü Eintracht Frankfurt’ta sezonun ilk yarısında hiç şans bulamamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler