Arsinspor’un kaderi Suriyeli oyuncunun ayaklarına kaldı

Arsinspor ile 47 Mardinspor arasında oynanan ve Mardinsporlu futbolcuların çıkardığı olaylar nedeniyle yarıda kalan 3. lige çıkma maçı kaldığı yerden devam edecek. Arsinspor'un Suriyeli oyuncusu Yaser maç öncesi konuştu.

Arsinspor’un kaderi Suriyeli oyuncunun ayaklarına kaldı
Haber61 Özel Haber - Tuncay Lakot

Arsinspor ile 47 Mardinspor arasında oynanan ve penaltılarda Mardinspor 8-7 önde iken Mardinsporlu futbolcuların, penaltı atışlarında çirkin hareketleri nedeniyle hakem tarafından tatil edilen maç Erzurum Kazım Karabekir Stadında 25 Mayıs Perşembe günü saat: 15:00’da seri penaltı atışlarıyla kaldığı yerden devam edecek.

Seyircisiz olarak seri penaltı atışlarıyla devam edecek olan maçta Arsinspor’un Suriyeli futbolcusu 31 yaşındaki Yaser Akra  penaltı atışını gole çevirmesi durumunda  seri penaltı atışları sürecek.

Haber61.tv mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Yaser Akra "Her şey nasip. Şampiyon biz olacağız. Arsinspor hakkederek şampiyon olacak." dedi.

Karşılaşma öncesi heyecanlı olduğunu dile getiren Yaser, "heyecan var ama verilen bu karar zulüm gibi bir karar. Ben yabancı bir futbolcuyum ama verilen bu karar çok zulüm bir karar. Biz Arsin halkının dualarıyla penaltı atışları sonrası şampiyon olacağız" ifadelerini kullandı.

Yaser Akra Haber61e konuştu

ULUHASAN: MARDİNSPOR'UN PLANLARI  TUTTU

Çalışmalar hakkında bilgi veren Teknik Direktör Ulaş Ulusan  "bu tür ortamlarda ne kadar çalışılabilir. Oyuncu ne kadar konsantre edilebilir ve ne kadar oyuncuyu motive tutabilirsin ama oyuncu karakterimiz çok yüksek olduğu için futbolcularımızla hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Türkiye’nin çeşitli illerinden 2 günlüğüne gidip gelen oyuncularımız var. Futbolcularımız sezon boyu yaptıkları fedakarlığı şimdide devam ettiriyorlar. Alınlarından öpülecek bir futbolcu grubumuz var. Yaşadığımız bu hadisenin bir benzeri geçmiş yıllarda Adana veya Mersin ilinde gerçekleşmiş ama orada bir takım iki penaltı kaçırmış ve diğer takım atarsa maç bitecek şekilde bir maç yarıda kalmış. Orada planlar tutmamış ama Mardinspor’un yaptığı planlar tuttu ve TFF’de bu planları yuttu diye düşünüyorum" dedi.

Ulusan "Bir daha böyle şeyler yaşanmaz biz her zaman fair-play’den yana olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Mardinsporlu bir oyuncunun başlattığı bir olay bizim 14 puan geriden gelip tescil ettiğimiz lige damga vurduğumuz lige şaibe düşürüyor. Arsinspor çıkamazsa bu kadar verilen emeğe çekilen çileye yazık olur. Bunun hesabını hangi vicdanlar verebilir. Bir kişinin kararı değildir bu. İlahi adalet bunu gölgede bırakmayacaktır. Hakkımız olan kupayı oradan alıp döneceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Uluhasan

OLAYLAR NASIL OLDU?

Arsinspor kalecesi Ercan Ezgi Erzurum’da yarıda kalan olaylı maçın son anlarını ve sağlık durumuyla ilgili son durumunu açıkladı. Ercan yaptığı açıklamada, "Çok şükür ki sağlık durumum iyiye gidiyor.İdmanlarda burnuma herhangi bir darbe almadım. Tek sıkıntım nefes almakta bazen zorluk çekiyorum" dedi. Erzurum’da yaşanan olaylar nedeni ile psikolojik olarak bir şey hissetmediğini dile getiren Ercan, olay anında yaşananları şöyle anlattı.

Mardinsporlu oyuncu penaltıyı attıktan sonra futbolcuları döndü öyle atmosferde kimse olmak istemez açıkçası sorumluluğu çok yüksek olan bir durum. Penaltıyı attıktan sonra bizim tribünlere dönüp hareket yaptı.Öyle bir hareket sonucunda aramızda çok duygusal olan arkadaşlarımız var.Bir arkadaşımız tepki gösterdi ama tepkisi okadar abartılacak bir tepki değildi. Mardinsporlu oyuncunun yaptığı hareket sonrası dönüp topa vurması tepki bile değildi.Bizim takım arkadaşımızı 6-7 kişinin aralarına alarak itip kalkmaları ve aradan vurduklarını gördüm.

Biz kaleciler saha içinde sakin insanlarızdır. Takımı en iyi gören ve analiz eden insanlarız. Ben bu hadiseler yaşanırken yaklaşık 8-10 saniye kalemden çıkmadım. Sonra yaş olarak ben takım arkadaşlarımın abisi olarak o bölgeye yaşanan hadiseyi ayırmaya gittim. Zaten koşuşumdan da belli zaten futbolun içindeki insanlar bunu anlar. Bir anda ben oraya gittiğimde farkında olmadan onların arasında olduğumu gördüm. Tek söylediğim şey Mardinspor’da 7 numaralı formayı giyen oyuncuydu ve ona gidip neden böyle bir şey yapıyorsun zaten golünü atmışsın niye tribüne hareket yapıyorsun diye bir serzenişim oldu. Onun karşılığında küfürü yiyince evli barklı adamım 3 yaşında çocuğum var insanın zoruna gider ve futbolda hayatımda küfür yemiş bir insan değilim o anda 23-25 yaşında bir çocuğun küfür etmesi benim zoruma gitti ve bende istem dışı üzerine yürüdüm.
ercan ezgi

Onda hiçbir şekilde darplık bir durum söz konusu bile olmadı.3-4 kişi o an beni tuttu. Bir kişi beni boynumdan tutup yere yatırdı ve hiç anlamadığım bir yerden suratıma tekme geldi gözümün uçundan gördüğümde Mardinspor takım kaptanının attığı tekme yüzüme gelince ben zaten 7-8 saniye hiçbir şey hatırlamıyorum. Daha sonra bizim çocukların sesini duydum koşun burnu kırıldı diye öyle bir durum yaşandı. Hiç olmasını istemediğimiz bir durumdu.

 Futboldur bu bir taraf kazanır bir taraf kaybeder ama Allah korusun benim orada başıma daha ciddi bir şey gelseydi  benim çocuğumun eşimin aileme hesabı hangi kulüp hangi futbolcu verebilirdi. Alsınlar kupa onların olsun. Eğer onların futbolcularından birine zarar gelip te ben o kupayı alacaksam istemem ben o kupayı. Ben çünkü evime helal lokma getiren bir insanım  emeklerimizi de herkes biliyor burada. O yüzden isim olarak söylemeyeceğim ama Türkiye’nin neresinde olursa olsun eğer böyle bir şiddet ile şampiyonluk gelecekse istenmez öyle bir başarı. Ben bunları atlattım bunlarda sıkıntı yok içime attım ama evime gittikten sonra 3 yaşındaki  çocuğumun bana verdiği tepki ve o çocuğun o psikolojisini bir Allah biliyor bir ben biliyorum. Belki farklı düşünenler olabilir duygu sömürüsü yapıyor diyenler olabilir ama 3 yaşındaki çocuk üzerinden duygu sömürüsü yapacak bir insan değilim.

Şuan da yaşanan bunca şeyin tek tesellisi şampiyonluk olur. Bura da  herkes çok büyük emek sarf etti. Tek derdiğimiz o kupa maddiyat falan hiçbir şeyi gördüğümüz yok .Tek isteğimiz bu ufak şirin ilçeye o kupaya getirmek. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor