Arif Erdem zorla getirtilecek!

Futbolda şike iddialarına ilişkin açılan davada mahkeme heyeti, davetiye gönderilmesine rağmen gelmeyen sanıklar Arif Erdem, Ümit Ozan Kazmaz ve İmam Rıza Ağacık'ın zorla getirilmesine karar verdi.Futbolda şike iddialarına ilişkin açılan davada mahkeme he

Arif Erdem zorla getirtilecek!

Futbolda şike iddialarına ilişkin açılan davada mahkeme heyeti, davetiye gönderilmesine rağmen gelmeyen sanıklar Arif Erdem, Ümit Ozan Kazmaz ve İmam Rıza Ağacık'ın zorla getirilmesine karar verdi.

Futbolda şike iddialarına ilişkin açılan davada mahkeme heyeti, davetiye gönderilmesine rağmen gelmeyen sanıklar Arif Erdem, Ümit Ozan Kazmaz ve İmam Rıza Ağacık'ın zorla getirilmesine karar verdi.

Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada mahkeme heyeti taleplere ilişkin değerlendirmesini yaparak ara kararlarını aldı. Buna göre heyet, müşteki Türkiye Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto Teşkilat Başkanlığının müdahillik taleplerinin, sanıklar ve avukatlarının beyanlarının alınmasından sonra karara bağlanmasına hükmetti.

Torbalı Spor Kulübü Derneğinin suçtan doğrudan zarar görmesinin söz konusu olmadığı gerekçesiyle müdahale talebinin reddini kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmada ifadesi alınan Fatih Akyel'in de aralarında bulunduğu 24 sanık ile talimat yoluyla savunmaları alınan 24 sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti yine Akyel'in de aralarında bulunduğu 31 sanığın yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

Müşteki Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar'ın şikayetinin dinlenmesi  ve delillerini sunması için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, davetiye gönderilmesine rağmen gelmeyen sanıklar  Arif Erdem, Ümit Ozan Kazmaz ve İmam Rıza Ağacık'ın zorla getirilmesi için ilgili emniyet birimine yazı yazılmasını kararlaştırdı.

-TANJU ÇOLAK'IN MAZARETİ KABUL EDİLDİ

Sanıklar Tanju Çolak ve Yücel Çolak'ın avukatları tarafından gelecek oturumda hazır edilmeleri belirtildiği ifade edilen kararda, bu kişilerin mazeretli olarak  kabullerine, adreslerine yeniden tebligat yapılmasına ve duruşmada hazır edilmelerine karar verildi.

İddianamede geçen maçlarla ilgili hakem, gözlemci, temsilci raporları ile bu maçların sonuçlarının tesciline ilişkin belgelerin istenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına yazı yazılmasına hükmeden mahkeme heyeti, sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılması yönündeki talepleri de reddetti.

Mahkeme Heyeti eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 25 Mart 2011'e bıraktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler