Ankarayı bana versenizde durmam

Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat, Trabzon'a hareket öncesi havalimanına girdiği sırada bir grup taraftarla yaşadığı tartışmayla ilgili açıklamalarda bulundu.Özat, yaşanan olayın tamamen spontane geliştiğini ifade ederek, şunları söyledi:"Aramızda bir

Ankarayı bana versenizde durmam

Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat, Trabzon'a hareket öncesi havalimanına girdiği sırada bir grup taraftarla yaşadığı tartışmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özat, yaşanan olayın tamamen spontane geliştiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Aramızda bir sözlü münakaşa oldu. Bana bir şey sordu, ben de cevabını verdim. Zaten o arkadaşlarla daha sonra oturduk konuştuk, aynı uçakla da Trabzon'a geldik. Daha sonra bir sıkıntımız da olmadı. Ben 1 yıldır bu kulüpte görev yapıyorum. Biz Müslüman bir toplumuz. Bizde örf ve ananeler çok önemlidir. Bu ülkede hangi insan vardır ki annesine, kız kardeşine küfür edilmesine müsaade eder. Benim tek üzüldüğüm konu şu; ben bir gün bir açıklama yaptım ve dedim ki, Ankaragücü'nde bir çok taraftar grubu var. Bunların hepsi de aynı değil. Bazı guruplar menfaatsiz bir şekilde, 'Ümit Özat istifa' diye bağırıyor. Buna son derece saygı duyuyorum. Onlar isteklerini dile getiriyor. Tabi ki onlar istedi diye istifa edecek halim yok. İşin diğer tarafına geldiğimiz zaman öyle guruplar var ki bunların kim olduğunu herkes biliyor. Bu grup, kulübün, başkanın, hocanın yanında olduğunu belli eden tavadaki balık misali bir hafta yönetimin yanında, bir hafta karşısında. Bir hafta hocaya destek verip bir hafta karşısında duruyor. Bu işler zaten bu grup tarafından organize yapılarak kamuoyuna farklı aktarılıyor. Ankaragücü geniş bir taraftar topluluğuna sahip. İnsanın, stadyuma gelen 25 bin kişiye kötü demesi mümkün değil. Aslanla maymun hikayesine gelince, burada teşbihte hata olmaz. Benimle ilgili bir sıkıntıları varsa, gelip bunu benim yüzüme söylemeleri gerektiğini, tel örgülerin arakasından küfür edenler için söyledim. Bunu neden bütün Ankaragücü taraftarı üstüne alıyor, bunu anlamak mümkün değil."

KÜFÜRÜN SAVUNULACAK TARAFI YOK

Küfürün savunulacak bir yanı olmadığını vurgulayan Özat, şöyle devam etti:

"Bir taraftar grubu bizim söylemelerimizi farklı yansıtıp, insanları farklı yönlendirmeye çalışıyor. Demokratik tepkileri saygıyla karşılıyorum, ama küfürün savunulacak hiçbir tarafı yok. Kim anasına, bacısına, karısına yapılan küfürü kaldırabilir? Eğer bunu kaldırabilecek insan varsa ben bugün istifa edebilirim. Ben burda 1 yıldır görev yapıyorum. Ne anamız, ne karımız, ne de çocuğumuz kaldı. Biz de etten kemikten insanlarız. 4-1 öndesin, küfür yiyoruz. Berabere bitiriyorsun, küfür yiyoruz. Yeniliyoruz küfür yiyoruz. Biz burada spor mu yapıyoruz, küfür mü öğreniyoruz? Bunu yapan bir grup taraftar. Gerçek Ankaragücülüler değil. Bunu yaptıranların amacı Ümit Özat'ı Ankaragücü'nden koparmak. Ben zaten üç ay sonra Ankara'yı bana verseniz, Ankaragücü'nde kalmayacağım. Burada benim Başbakana ve oyunculara vermiş olduğum söz var. Onlarla yola çıktım. Sağlığım el verdiği sürece de bu çocuklarla ben bu süreci bitireceğim. Benim hakkımda bazı gruplar internet siteleri aracılığı ile yakışıksız eleştiriler yaptılar. Bunlarla da yakında hukuk yoluyla hakkımı arayacağım. Ben araya hacı, hoca, amca, koymadan buraya geldim. Söyleyeceğim lafı da herkesin yüzüne söylerim. Ankaragücü'nün başarısını isteyen insanlarız. Ankaragücü dedin mi herkesten daha fazla üzülen insanlarız. Başarılı olduğumuz zaman biz de kariyerimize bir şeyler katacağız. Ankaragücü bütün Ankara'nın takımı. Bu takıma herkes sahip çıkmalı. Benim, 'Neden federasyon rakip takıma, hocasına ve oyuncusuna küfreden seyirciye ceza veriyor da, kendi hocasına ya da oyuncusuna küfreden seyirciye ceza vermiyor?' diye bir açıklamam oldu. Bir taraftar sitesi şu açıklamayı yapmış: 'Sen Ankaragücü düşmanımısın, Ankaragücü'nün hocası mısın? Peki sen Ankaragücü taraftarımısın. Rakip takım taraftarı mısın? Neden kendi hocana ve oyuncuna küfür ediyorsun diye soruyorum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor