Ankaragücü'nde Bakkal dönemi

Ligde zor günler geçiren Ankaragücü'nde büyük umutlarla takımın başına getirilen teknik direktör Mesut Bakkal, 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 ay 1 yıllık resmi sözleşmeyi imzaladı.  Sarayköy Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde Mesut Bakkal ile birlikt

Ankaragücü'nde Bakkal dönemi

Ligde zor günler geçiren Ankaragücü'nde büyük umutlarla takımın başına getirilen teknik direktör Mesut Bakkal, 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 ay 1 yıllık resmi sözleşmeyi imzaladı.

 

Sarayköy Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde Mesut Bakkal ile birlikte Ankaragücü Mali Asbaşkan'ı Ayhan Atalay ile genel menajer Ender Yurtgüven de hazır bulundu.

 

İmza töreninde ilk sözü alan Ankaragücü Mali Asbaşkanı Ayhan Atalay, daha önce teknik direktörlük konusunda bir yol kazası yaşadıklarını belirterek, ''Teknik direktörlük için çok arayışta bulunduk ve ortak akıl ve kanaatle Masut Bakkal ismi üzerinde karar verdik. Teknik direktörlük konusunda daha önce olumsuz bir tecrübe yaşadık. Ne yönetim, ne camiamız bunun böyle olmasını istemedi. Bunu bir kazası olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Mesut hocamızla sezon sonunda en az 40 puanı geçmiş olacağız. Bu arada, taraftar kardeşlerimden rica ediyorum, hepimiz tek bir yürek gibi çarpmalıyız. Herkes aynı şeyleri düşünmeli, aynı şeyleri temenni etmeli. Geçmişte yaşanan bazı olayları, aile gibi evimizin içinde halletmeliyiz. Bundan önce de taraftarlar arasında maç seyretmiştim. Bundan sonra da arkadaşlarımın arasında maç izlemeye devam edeceğim. Eğer bu arkadaşlarım bu söylediklerimde bir sapma görürlerse ve küfür etmek isterlerse önce benden başlamalarını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Mesut Bakkal ile yaptıkları görüşmede kendisinden bir konuda şeref sözü istediğini dile getiren Atalay, ''Mesut hocamız, bugüne kadar birçok takıma can simidi olmuş. Kendisine hep 'gel bizi bu sıkıntıdan kurtar' denmiş. Bu takımlar da maalesef maddi imkanları çok fazla olmayan, Oyuncu kadrosunda fazla çeşitliliğe yer veremeyen takımlardı. Hocamla konuşurken kendisine 'Bize şeref sözü ver, çünkü bu takımı uçurduğun zaman seni artık 4 büyükler isteyecektir. Benim rızam olmadan hiçbir yere gitmeyeceksin' dedim. Hocam da şeref sözü verdi ve bana 'arkamda duracak mısınız' diye sordu. Hiçbir zaman sevdiğim insanların arkasında durmadım, gelen taş ve kurşun beni vursun diye hep önünde durdum." şeklinde konuştu.

 

Mesut Bakkal: ''HAYALLERİM GERÇEK OLDU''

 

Yardımcı antrenörlük kariyerinin en başarılı dönemini sarı-lacivertli takımda yaşadığını vurgulayan Ankaragücü Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, ''2002 sezonunda Ankaragücü'nde görev yaptım. Hemen hemen bütün teknik direktörlerin 4 büyük takımı çalıştırma hedefi vardır. Benim de yıllardan beri kendime koyduğum hedef, Ankaragücü'nde teknik direktörlük yapmaktı. Bu görevi bana layık gördükleri için başkanımız başta olmak üzere tüm yönetime teşekkür ediyorum'' dedi.

 

Ankaragücü'nde görev aldığı dönemde UEFA Kupası'nda mücadele ettikleri günleri çok özlediğini söyleyen Mesut Bakkal, ''O sezon, bir maçta 8 gol atıp, bir diğerini 6 farkla kazanmıştık. Ondan sonra 5 haftalık bir süreçte yenilgilerimiz vardı. Ancak hiçbir zaman bizi yalnız bırakmayan bir taraftar grubumuz vardı. Sahaya geldiğimiz zaman taraftarın bizi coşkuyla karşılaması ve rakibe 12. adamlığı hissettirmesi çok güzeldi. O günü hiç unutmuyorum. İşte o günden başlayan süreç sonunda UEFA Kupası'na gitmiştik. Açıkçası o günleri özlüyorum. O taraftar grubunu yeniden rica ediyorum. O günleri tekrar yaşamak için bu kulüpteyim. Hep beraber hedefe gitmek için bu görevi kabul ettim, bunu da başaracağımıza inanıyorum. Çok kaliteli kadromuz var ve bu kadroyla iyi şeyler yapmak için sadece Oyuncuların, yönetimin çabası yetmez. 12. adamın da arkamızda olduğunu hissetmemiz gerekiyor. Biz de iyi sonuçlar alarak onları coşturmak istiyoruz. 2002 yılında 3-0 yenildiğimiz Trabzonspor maçından sonra soyunma odasından tekrar sahaya çıktığımız günleri de biliyorum. İşte o günleri unutmadım. Oyun mantalitem belli. Takımı coşkuyla oynatmak ve bu coşkuyla da maç kazanmak istiyorum. Benim yenilgiyi kabullenmeyen bir yapım var. Bunu da başaracak bir kadroya sahibim." açıklamalarında bulundu.

 

Öte yandan Bakkal, Ankaragücü'nde kendisinden önce görev alan Ümit Özat ve ekibine de teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor