Altyapıdan oyuncu yetişiyor

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 1461 Trabzon'un takım kaptanı Kenan Başkan, ''A takımın başarısı altyapıya yüzde 100 olumlu yansıyor'' dedi. Kenan Başkan, Trabzonspor Dergisine yaptığı açıklamada, futbola kendi isteğiyle başladığını, elemel

Altyapıdan oyuncu yetişiyor

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 1461 Trabzon'un takım kaptanı Kenan Başkan, ''A takımın başarısı altyapıya yüzde 100 olumlu yansıyor'' dedi.

Kenan Başkan, Trabzonspor Dergisine yaptığı açıklamada, futbola kendi isteğiyle başladığını, elemeler olacağını duyduğunda çok heyecanlandığını belirterek, kimseye söylemeden seçmelere katıldığını söyledi.

 İlk elemelerde Özkan Sümer'in kendisini çok beğendiğini anlatan Başkan, ''Bir yıl hırs ve azimle çalışarak Trabzonspor'un lisanslı sporcusu olma hakkını elde ettim. Dönemin altyapı antrenörü Mustafa Akçay ile 6 yıl boyunca değim yerindeyse iyice eğitildik ve spor anlamında olgunlaştık. Santrafor olarak başladığım futbola Özkan Sümer'in önerisi ve isteğiyle defans oyuncusu olarak devam ettim. Hatta hiç unutamam, bana bir idmanda 'stopere geç' dedi. Ne olduğunu ve ne anlama geldiğini bilmediğinden ne yapacağımı bilemeden şaşkın şaşkın bakıyordum. Sahada diziliş olunca ve ben defansta yer alınca stoperin aslında defans oyuncusu anlamına geldiğini de öğrenmiş oldum'' diye konuştu.

 -''ALTYAPIDAN OYUNCU YETİŞİYOR''-

Altyapıdan oyuncu yetişmiyor diyenlere çok kızdığını ifade eden takım kaptanı, ''Yetişmiyor değil, yetişiyor da her şey biraz da saha sonucuyla ilgili. A takımın başarısıyla yani. A takımın başarısı altyapıya yüzde 100 olumlu yansıyor. Takım başarılı olduğunda, oraya genç oyuncu monte etmek daha kolay oluyor. Başarısız sonuçlar alınırken, genç oyuncuyu sahaya sürmek pek rastlanan bir durum değil'' dedi.

BORDO-MAVİ GURUR

Trabzonspor’da bulunduğum dönemde Avni Aker’de bir açılış maçında ben de görev almıştım. Sahada anons yapıldığında ve adım söylendiğinde çok heyecanlanmıştım. Adanaspor - Trabzonspor maçında 65. dakikada oyuna dahil olmuş ve ilk kornerde pozisyona girmiş, hatta golü kaçırmıştım. Bordo-Mavili forma ile sahaya çıktığım bu kısıtlı anların mutluluğu ile mücadelemi sürdürüyorum.

Eskişehirspor, Konya Şekerspor ve Akçaabat Sebatspor'da forma giydiğini anlatan Başkan, ''Bugüne kadar ailem beni çok destekledi. Dört kez milli takım forması giydim. Türkiye- Yunanistan maçında kendi kaleme gol attım. Bu durum ise futbola başladığımdan beri yaşadığım en büyük üzüntüydü. Milli takım oyuncusu olarak Türkiye-İsrail maçında 2 gol atarak, bu hatamı biraz olsun telafi ettiğime inanıyorum'' diye konuştu.

Stoper olarak oynamasına rağmen liglerde bugüne kadar 14 gol attığını, 1461 Trabzon takımında kaptanlık yapmasının ise kendisine büyük bir onur verdiğini kaydeden Başkan, ''Geçen yıllara oranla bakıldığında hep il takımları ve güçlü rakiplerimiz var. Ama bu bizim için bir engel değil. Biz kendimize ve Trabzonumuza yakışanı elimizden geldiğince yapıp Trabzonspor'a daha fazla sporcu yetiştirme arzusundayız'' ifadelerini kullandı

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor