Alanzinho Yattara'yı unutturdu

Ligin ikinci yarısında kazanılan hayati puanların altında imzası bulunan Alanzinho, Arabistan'daki özel maçın da en dikkat çeken ismiydi. Başarılı oyuncu, bu form grafiğiyle formayı garantiledi.Lig’e verilen milli arada, Trabzonspor rotayı Suudi Arabistan

Alanzinho Yattara'yı unutturdu

Ligin ikinci yarısında kazanılan hayati puanların altında imzası bulunan Alanzinho, Arabistan'daki özel maçın da en dikkat çeken ismiydi. Başarılı oyuncu, bu form grafiğiyle formayı garantiledi.

Lig’e verilen milli arada, Trabzonspor rotayı Suudi Arabistan’a çevirip Cidde’de Al İttihad takımıyla kozlarını paylaşırken bu 90 dakikada teknik direktör Şenol Güneş, ilk 11 tercihlerini genel olarak fazla şans bulmayan oyunculardan yana yaptı. Bu paralelde, kulübenin yıldızlarından Alanzinho da as takımdaydı. Özellikle ligin ikinci yarısındaki Manisaspor ve Gençlerbirliği sınavlarında oyuna sonradan girmesine rağmen attığı şık gollerle Trabzonspor’a şampiyonluk yolunda hayati puanlar kazandıran ve ‘nöbetçi Sambacı’ unvanını alan Brezilyalı, dostluk provasının da en flaş ismiydi. Bu formuyla Alanzinho bir anlamda formasını da garanti altına aldı.

Yattara’yı da unutturdu

Yardımcı antrenör Ünal Karaman’ın, “O çok özel bir oyuncu” diyerek göklere çıkardığı yıldız için Trabzonspor’un 1 numarası Şenol Güneş’in de, “Hiç küsmeyerek ve yedek bekleyip sonradan dönüşlerinde iyi performans göstererek çok değerli işler yaptı” ifadelerini kullanması Alanzinho’yu çok mutlu etti. Gelecek hafta, iç sahada oynanacak olan Konyaspor mücadelesinde hocasından forma bekleyen Sambacı, ayrıca sempatik tavırlarıyla da tribün bazında Yattara’nın pabucunu çoktan dama attı.

Alanzinho’nun son 2 sezonu

Alanzinho 2009-2010

 Maç Dakika Gol Asist  

Süper Lig 29 1770 1 2  

Türkiye Kupası 9 715 2 1  

Avrupa Kupası 2 79 - -  

Toplam 40 2564 3 3  

Alanzinho 2010-2011

 Maç Dakika Gol Asist  

Süper Lig 21 905 3 3  

Türkiye Kupası 2 99 1 -  

Süper Kupa 1 78 - -  

Avrupa Kupası 2 79 - -  

Toplam 26 1161 4 3

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler