"Alanzinho geldim Ali oldum"

Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş'in yeni sezon öncesi, "Ondan çok şey bekliyorum. Takıma çok büyük katkılar yapacak" diyerek övgülerle bahsettiği Brezilyalı futbolcu Alanzinho, gelecek sezon şampiyonluğun en önemli adaylarından bir tanesi olacak

"Alanzinho geldim Ali oldum"

Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş'in yeni sezon öncesi, "Ondan çok şey bekliyorum. Takıma çok büyük katkılar yapacak" diyerek övgülerle bahsettiği Brezilyalı futbolcu Alanzinho, gelecek sezon şampiyonluğun en önemli adaylarından bir tanesi olacaklarını söyledi. Alanzinho, geride kalan sezona kötü başladığını ancak Şenol Güneş'in gelişiyle toparlandığını vurgulayarak, "Sezon başında yaklaşık 13 - 14 maç boyunca kadroya girmekte çok zorlandım. Takımda bu arada sürekli olumsuz sonuçlar aldı. Ama Şenol Güneş'in gelişiyle takımda gözle görülür bir değişim yaşanmaya başladı. Hem fiziksel, hem teknik, hem de zihinsel düzeyde takım bir dönüşüm geçirdi. Ve nihayetinde de bu dönüşümün sonunda kupa zaferi geldi. Yani Şenol Güneş hem benim için, hem de takım için çok şeyi değiştirdi. Bu zaferin ardından önümüzdeki sezona çok daha büyük bir özgüvenle başlama şansımız oldu. Bu kadroyu ve zihniyeti koruyarak önümüzdeki sezon çok daha sağlam adımlar atabiliriz ve şampiyonluğun en önemli adayı olabiliriz" diye konuştu.

"KUPAYI FENERBAHÇE'DEN ALMAK ÇOK ANLAMLIYDI"

Kupayı Fenerbahçe'ye ezerek aldıklarını da söyleyen Alanzinho, "Ligde olumsuz sonuçlar aldıktan sonra sadece kupaya odaklanmıştık. Sezonu kurtarmamız için tek şansımız kupaydı. Finalde kismet Fenerbahçe'yle karşılaşmak oldu. Bana kalırsa Fenerbahçe'yi yenip kupayı almak, kupanın önemini bir kat daha artırdı. Kupa maçında deyim yerindeyse onları oyunun her alanında hakim olarak yendik. Deivid ile girdiğimiz, maçı kaybeden Brezilya'da fakirlere yardım edecek iddiasını kazandım. O bu sözünü tutacak. Ona, 'Üzülme, sonuçta faydalı bir iş yapacaksın' dedim. Oda bana hak verdi" ifadelerini kullandı.

"ŞENOL GÜNEŞ ÇOK FARKLI BİR TEKNİK ADAM"

Şenol Güneş'in çok farklı bir teknik direktör olduğunu da vurgulayan Alanzinho, şöyle konuşu: "Şenol Güneş'ten önce Trabzonspor'da iki teknik direktörle daha çalıştım. Onlarda işlerini çok iyi yapan insanlardı. Şenol Güneş ile ilgili olumlu bir şeyler söylerken diğerlerini eleştirdiğim anlaşılmasın. Güneş'i diğerlerinden ayıran taraf şu; Şenol Güneş bu takımda, bu kulüpte yıllarını geçirmiş, şampiyonluklar yaşamış bir isim. Tüm bunları birleştirdiğinizde Şenol Güneş'in takımın üzerindeki etkisinin ne denli büyük olduğunu tahmin edebilirsiniz. Bizlerde onun burada sahip olduğu statüyü çok daha iyi anladık."

"ŞAMPİYONLUK COŞKUSUNU HAYAL BİLE EDEMİYORUM"

Alanzinho, kupa kutlamaları sırasında yaşanan sahnelerin kendisini çok şaşırttığını da belirterek, "Kupa coşkusu sırasında insanların takıma olan bağlılığını gözlemledim. Kupa kutlamalarında bu kadar oluyorsa, şampiyon olursak bu şehirde olabilecekleri hayal bile edemiyorum. Gelecek sezon artık şampiyonluk için ciddi ciddi niyetlenmemiz gerekiyor. Çünkü burada yaşayan insanların böyle bir mutluluğa çok daha fazla ihtiyaç duyduğunu biliyorum" dedi.

"TRABZON'A ALANZİNHO GELDİM, ALİ OLDUM"

Brezilyalı futbolcu Trabzon'da herkesin kendisine Alanzinho yerine Ali dediğini de ifade ederek, "Bu ismi bana ilk takanlar Yattara ve Selçuk'tu. Onlar söyledikten sonra bütün takımda bana Ali demeye başladı. Bu hoşuma gidiyor çünkü bu beni kendilerinden biri olarak gördüklerinin bir göstergesi. Artık taraftarlar bile bana Ali demeye başladı. Bundan çok memnunum. Yani Trabzon'a 'Alanzinho' geldim, 'Ali' oldum diyebiliriz" şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor