Al sana 61 bin Beşiktaş!

Beşiktaş'ta "13'te 13" rekorunu geliştirme hedefi, henüz 2. maçta sekteye uğradı. Kartal'ın belalısı İstanbul Belediye, 90'da müthiş bir golle son sözü söyledi. 'Yıldızlar topluluğu' Olimpiyat'tan puansız ayrılırken, gereksiz kızaran Aurelio da kayıpta ön

Al sana 61 bin Beşiktaş!

Beşiktaş'ta "13'te 13" rekorunu geliştirme hedefi, henüz 2. maçta sekteye uğradı. Kartal'ın belalısı İstanbul Belediye, 90'da müthiş bir golle son sözü söyledi. 'Yıldızlar topluluğu' Olimpiyat'tan puansız ayrılırken, gereksiz kızaran Aurelio da kayıpta önemli rol oynadı.

Hava soğuk, kısa kollu tişört giyen Quaresma buna aldırış etmeyenlerden. Olimpiyat Stadı'na gelen 30 bin taraftar da. İlk düdükle birlikte o bilindik coşku. Belediye taraftarı, "Sorun sizde değil, bizde" şeklindeki pankartla dikkati çekiyor. Beşiktaşlı futbolcular ve teknik heyet ise giydikleri tişörtle Ersan'a 'geçmiş olsun' mesajı veriyor.

Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Hilbert'in yerine savunmanın sağına geçen Ekrem'in, ligde 4.5 aylık hasreti sona erdi. Sezonu kapatan Ersan'ın yokluğunda Sivok forma giyerken, İsmail de yerini İbrahim Üzülmez'e bıraktı. Guti, Quaresma, Almeida ve Simao ilk 11'de yer alırken, Fernandes ise yine yedek.

Belediye'de eski Beşiktaşlı İbrahim Akın sahada. Geçen sezonlarda İstanbul BŞB'li futbolcuların yerde fazla kaldığı yönünde tepkiler veren Beşiktaşlı taraftarlar, bu karşılaşma öncesi de rakip takım teknik direktörü Abdullah Avcı'ya tepkili.

Bursaspor kazanmış, lider Trabzonspor ile Fenerbahçe ise birbirine rakip. Haftanın maçından çıkacak bir beraberlik, Kartal'ın puan farkını 10'a indirmesini sağlayacak. Tabii ilk önce kazanmak gerek. Rakip 'belalı' İstanbul Belediye. Zira Olimpiyat ve İstanbul BŞB'nin birleşimi, Kartal'a uğurlu gelmeyen bir durum.

Maça etkili başlayan taraf Beşiktaş. 5. dakikada Simao'nun ortasına Marcus'un ters kafasını Hasagiç parmaklarının ucuyla kornere gönderdi. 9'da Quaresma'nın sağdan ortasını Nobre, müsait pozisyonda gol yapamadı. 14'te ceza sahasında topla buluşan Quaresma'nın trivelası az farkla auta gitti. 30'da Guti'nin kullandığı kornerde Hasagiç boşa çıktı. Nobre'nin kafasını Ekrem karşılarken, dönen topa Quaresma'nın vuruşu kalecide kaldı.

Siyah-beyazlılar, oyunu tamamen rakip yarı sahaya yıkarken, bir türlü aradığı golü bulamıyordu. Beşiktaş'ın hata yapmasını bekleyen ev sahibi ise 35. dakikada amacına ulaştı. İbrahim'in soldan kullandığı kornerde Cenk topu elinden kaçırdı. Marcus Vinicius, rahat bir dokunuşla tabelayı değiştirdi: 1-0.

39'da ani gelişen Belediye atağında İbrahim soldan ortaladı, Tevfik'ten önce Toraman araya girdi. Dakikalar 45'i gösterdiğinde ise beklenmedik bir kırmızı kart çıktı. Holmen'e çok sert bir faul yapan Aurelio, direk kırmızıyla oyun dışında kaldı. Konuk ekip, soyunma oadasına hem mağlup hem de eksik giriyordu.

Schuster, ikinci yarıya değişiklikle başladı. Nobre'nin yerine Fernandes oyunda. Kuşkusuz konuk için en büyük dezavantaj, rakibin tam bir kontratak takımı olması. Skor da Belediye'nin ekmeğine yağ sürecek cinsten. 50'de Beşiktaş net bir golü kaçırdı. Almeida'nın pasıyla topla buluşan Quaresma, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda dışarı vurdu.

Belediye de 53. dakikada mutlak golü kaçırdı. Sağ çaprazdan ceza alanına giren İbrahim Akın, müsait durumda vuruş yapmakta acele edince Cenk'i mağlup edemedi. 57'de Guti'nin ceza sahasına gönderdiği pasta Hasagiç, Simao'dan önce topa hakim oldu.

Beşiktaş, 66. dakikada Holmen'in faulü sonucu tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Ceza sahası yayı üzerindeki atış için topun başına gelen Simao, müthiş bir frikik golüne imza attı, Hasagiç meşin yuvarlağı sadece seyredebildi: 1-1.

Golden sonra Abdulah Avcı, İbrahim Akın-Ali Güzeldal değişikliğine gitti. İkinci yarıda istediği tempoyu bir türlü yakalayamayn Beşiktaş, 73'te tehlikeli geldi. Solda rakibinden sıyrılan Almeida, içeri çevirdi, ama topu gönderdiği yerde hiçbir arkadaşı yok. 75'te ofsayt beklentisi gerçekleşmeyen Schuster, sahanın içine girerek hakeme tepki gösterdi. Fırat Aydınus, Alman teknik adamı tribüne yolladı.

İstanbul Belediye, 80. dakikada adeta inanılmazı başardı. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Gökhan Ünal, meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarlayamadı. 84'te İskender, Holmen'in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Öncesinde yan hakemin ofsayt bayrağı havada. 86'da gol kaçırma sırası Holmen'e geçti. Schuster, son hamle olarak 87'de Simao-Ernst ve 89'da Guti-Necip değişikliklerini yaptı.

90. dakikada sol kanatta topla buluşan İskender Alın, Ekrem'den sıyrıldıktan sonra müthiş bir plase vuruşla takımını öne geçirdi: 2-1.

Mutlak galibiyet beklediği mücadeleden mağlubiyetle ayrılan siyah-beyazlılar, 19. hafta sonunda 31 puanda kaldı. Ligde 5 hafta sonra kazanan Avcı'nın talebeleri ise 29 puana yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor