Akyazı ve Çömlekçi Görücüye çıktı

Akyazı ve Çömlekçi projeleri için inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere Trabzon’a gelen Japon-Türk Ekonomik Kalkınma Vakfı Başkanı Khinoshita Yasuhiko ve beraberindekiler Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ‘nu ziyaret etti. Yasuhiko’y

Akyazı ve Çömlekçi Görücüye çıktı

Akyazı ve Çömlekçi projeleri için inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere Trabzon’a gelen Japon-Türk Ekonomik Kalkınma Vakfı Başkanı Khinoshita Yasuhiko ve beraberindekiler Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ‘nu ziyaret etti.

 

Yasuhiko’yu Trabzon’da görmekten memnun olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, heyete, yaptıkları hizmetleri ve projeleri içeren bir sunum yaptı.

 

Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’un Türkiye’nin ilk olimpiyat kenti olacağının altını çizerek Yasuhiko’yu 2011 yılında Trabzon’da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na davet etti.

 

Başkan Gümrükçüoğlu, Yasuhiko ve beraberindekilere Akyazı ve Çömlekçi Projeleri hakkında detaylı bilgi verdi. Gümrükçüoğlu Akyazı gibi dev bir projenin yapılmaya başlandığının altını çizerek, “ Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın projenin TOKİ tarafından yapılması için verdiği talimatlar doğrultusunda Akyazı kompleksinin yapımına zaten başlandı. Eğer Japon kredisi de olursa hareket alanımız daha da genişleyecek. Japon kredisi olsun veya olmasın Başbakanımız'ın ortaya koyduğu güçle projeyi bölgemize kazandıracağız” şeklinde konuştu. Gümrükçüoğlu ayrıca Çömlekçi Projesi'nin de TOKİ ile ortaklaşa yürütüldüğünü belirterek uygun kredi koşullarıyla Japonlarla birlikte bu projede de gerekli adımların atılabileceğini sözlerine ekledi.

 

Japon-Türk Ekonomik Kalkınma Vakfı Başkanı Khinoshita Yasuhiko, edindiği ilk izlenimlerden Trabzon’un çok tarihi bir kent olduğunu vurgulayarak gördükleri misafirperverlikten dolayı Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti. Yasuhiko, Akyazı ve Çömlekçi Projeleri için gerekli bilgileri aldıklarını ve inceleme yaptıklarını belirterek, “ Japonya’ya dönüşte bu projelerin yapımına katkı vermek için görüşmeler yapacağız. Böylesine önemli projelerin paydaşları olmayı arzuluyoruz. Bu noktada elimden geleni yapacağımıza inanmanızı istiyorum” diye konuştu.

 

Yasuhiko Japonlar'ın genelde Türkiye’nin batı tarafını tanıdıklarını belirttiği konuşmasında Trabzon’un ve Karadeniz’in tanınması için ortaklaşa daha çok işbirliklerini yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Başkan Gümrükçüoğlu ise 2010 yılını Türkiye’de "Japon Kültür Yılı" ilan edilmesi nedeniyle Forum Alış Veriş Merkezi karşısında Türk-Japon Dostluk Parkı yapılacağını hatırlatarak, “ 45 bin metre kare alan üzerine yapılacak parkın Japonlar'ın Trabzon’u ve bölgeyi daha yakından tanımalarına imkan sağlayacağını belirtti.

 

Ziyaretin anısına Başkan Gümrükçüoğlu Yasuhiko’ya telkari işlemeli kahve takımı ve çeşitli hediyeler verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor