5 dakikada maç tarihi farklı bitti

Bölgesel Amatör Lig 1. grupta mücadele eden Erzincanspor ligin 13. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Ardahan 23 Şubat Spor'u 16-0 gibi tarihi bir skorla yenerek Bölgesel Amatör Lig'e damgasını vurdu. 42 yıllık geçmişe sahip olan kırmızı siyahlı ek

5 dakikada maç tarihi farklı bitti

Bölgesel Amatör Lig 1. grupta mücadele eden Erzincanspor ligin 13. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Ardahan 23 Şubat Spor'u 16-0 gibi tarihi bir skorla yenerek Bölgesel Amatör Lig'e damgasını vurdu.

 

42 yıllık geçmişe sahip olan kırmızı siyahlı ekip iaf,çin de bu skor tarihinde bir ilk oldu. 2010-2011 sezonu deplasmanlı bölgesel amatör lig 1. grupta mücadele eden Erzincanspor 13 Şubat Şehir Stadı'nda Ardahan 23 Şubat Spor'u ağırladı.Soğuk havada oynanan maçta Erzincanspor gol şov yaparak, rakibi Ardahan 23 Şubat Spor'u tarihi bir hezimete uğrattı.

 

Maça çok hızlı başlayan Erzincanspor maçın 4. dakikasında Selçuk Kurnaz'ın attığı gol ile rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Rakip kalede üst üste ataklar geliştiren Erzincanspor Memiş Emin'in 11. dakikada attığı gol ile farkı 2'ye çıkardı. Bu golden 1 dakika sonra Adnan Abdioğlu attığı gol ile durumu 3-0 yaptı. Bu golün ardından rakip kalede daha fazla atak geliştiren Erzincanspor aradığı 4. golü 25. dakikada Süleyman Polat'ın ayağından buldu. Rakip takım Ardahan 23 Şubat Spor karşısında iyice rahatlayan Erzincanspor 1 dakika sonra Mehmet Şirin Çakmak'ın attığı gol ile durumu 5-0 yaptı. Bu golden 12 dakika sonra kaleci ile karşı karşıya kalan Yunus Aker Erzincanspor'un 6. golünü ağlara gönderdi. Rakip kaleye gol olup yağan Erzincanspor geliştirdiği ataklarla birlikte 7. golü 42. dakikada Enes Sağlam'ın ayağından buldu. İlk yarı bu skorla tamamlanacak derken sahneye çıkan Memiş Emin kendisinin 2. takımının ise 8. golünü 44. dakikada attı ve her iki takım soyunma odasına 8-0'lık skorla gitti.

 

Maçın ikinci yarısına da hızlı başlayan kırmızı siyahlı takım 47. dakikada Onur Sünnetçi'nin attığı gol ile durumu 9-0 yaptı. Bu golden 4 dakika sonra Erzincanspor'un 2. ve 8. gollerini atan Memiş Emin kendisinin 3. takımın ise 10. golünü attı. Maçın 53. dakikasında gelindiğinde ise Adnan Abdioğlu kendisinin 2. takımının 11. golünü ağlar ile buluşturdu. Golden 6 dakika sonra Erzincanspordan Vahap Yıldıztepe Erzincanspor'un 12. golünü attı. Adeta rakip kaleyi abluka altına alan Erzincanspor 64. dakikada Süleyman Polat'ın attığı gol ile dururumu 13-0 yaptı. Bu golden 11 dakika sonra birer dakika ara ile topu ağlar ile buluşturan Onur Sünnetçi skoru 15-0'a taşıdı. Bir çok topu direkten dönen Erzincanspor'un son golünü 83.dakikada Yusuf Can Yanık attı ve maç 16-0 gibi Erzincanspor açısından tarihi bir skorla bitti. Maçın bitiş düdüğünün ardından taraftarlar Erzincansporlu oyuncuları çağırarak sevgi gösterisinde bulundular.

 

Erzincanspor oynadığı 13 karşılaşmadan 9 galibiyet 4'de mağlubiyet alarak 27 puanla ligde 4. sırada bulunurken rakip kaleye toplamda 46 gol attı. Kalesinde ise 15 gol gördü. Erzincanspor Teknik Direktörü Sait Şahinoğlu ise maç sonunda yaptığı açıklamada "Erzincanspor tarihinde ilk kez böyle bir skor elde etti ise çok mutluyum ve şampiyon olmuş gibiyim. Takımım oyun disiplini açısından güzeldi. İlerleyen zamanlar için bize ışık tuttu bugünkü oyun. Oyuna genç sporcuları aldım ve bu oyuncular oynamaya devam edecek. Erzincanspor herkese açık. Erzincanspor Bölgesel Amatör Lig'de mücadelesine sonuna kadar devam edecek." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler