3. Lig'de şikede son bomba

Futbolda şike ve şaibe iddialarının arkası kesilmezken bir ihbar da üçüncü ligden geldi.Futbol Federasyonu, Sürmenespor’un ligin son haftasında oynanan Gümüşhanespor- Arşinspor maçının sonucu üzerinde anlaşma yapıldığı yolundaki iddiasını Etik Kurulu’na s

3. Lig'de şikede son bomba

Futbolda şike ve şaibe iddialarının arkası kesilmezken bir ihbar da üçüncü ligden geldi.

Futbol Federasyonu, Sürmenespor’un ligin son haftasında oynanan Gümüşhanespor- Arşinspor maçının sonucu üzerinde anlaşma yapıldığı yolundaki iddiasını Etik Kurulu’na sevk ederek incelenmesi talimatını verdi.

Milliyet'in haberine göre, Sürmenespor’un 7 Mayıs 2010 tarihinde, son hafta maçları oynanmadan önce federasyona gönderdiği ihbar mektubunda, Arşinspor’un kümede kalması için Gümüşhanespor Kulübü ile maçın berabere bitmesi üzerine anlaşma yapıldığını ileri sürdü. Sürmenespor Kulübü anlaşmaya dair üç ses kasedini de federasyona teslim etti. Kasetler içinde iki kulüp iderecileri ve futbolcularının görüşmeleri olduğu bildirildi. İki kulüp yöneticilerinin para pazarlığı yaptığına dair konuşmaların yanı sıra, futbolcular arasındaki diyaloglar da Etik Kurulu incelemesine alındı.

Yöneticiler arasında geçtiği ileri sürülen telefon görüşmelerinde maçın berabere bitmesi konusunda 300 bin liralık bir anlaşma yapıldığı iddiaları dikkat çekti.

Berabere bitti

Söz konusu maç ihbar mektubunda olduğu gibi 0-0 sona erip Arşinspor kümede kalınca federasyon harekete geçti. Yönetim Kurulu’nun hafta başında yaptığı olağanüstü toplantıda Gümüşhanespor-Arşinspor karşılaşmasıyla ilgili dosya Etik Kurulu’na sevk edildi. Etik Kurulu’nun iddialar ve bant kayıtlarıyla ilgili çözümleri tamamladığı ve bugünkü oturumunda bu dosyayı görüşeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler