2012'de 10 bin golfçüye ulaşacağız

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Avrupa'dan gelen yabancı basın mensuplarına Türkiye'deki golf sporu ve turizmi hakkında bilgiler verdi. Türkiye'de 5 binin üzerinde lisanslı golfçü bulunduğunu belirten Ağaoğlu, şöyle dedi:"Bu oyuncuların 3'

2012'de 10 bin golfçüye ulaşacağız

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Avrupa'dan gelen yabancı basın mensuplarına Türkiye'deki golf sporu ve turizmi hakkında bilgiler verdi. Türkiye'de 5 binin üzerinde lisanslı golfçü bulunduğunu belirten Ağaoğlu, şöyle dedi:

"Bu oyuncuların 3'te 2'si 18 yaş altında. Bu yaz ülke çapında bir tarama yaparak, yetenekli gençleri seçeceğiz. Belki de bu gençlerden birisi 2016 Rio Olimpiyatları'nda bizi temsil edecek. Ayrıca yürüttüğümüz altyapı programıyla 2012 yılına kadar 10 bin lisanslı golfçüye de ulaşmayı hedefliyoruz."

Golf Federasyonu'nun Türkiye'de tesisi olmayan tek federasyon olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle 18 çukurlu saha ve kamp merkezi inşa edeceklerini söyledi. Hükümetin, Türkiye'de golfün yaygınlaşması için büyük destek verdiğini belirten Ağaoğlu son 2 yılda Anayasa Mahkemesi'nin tavrı nedeniyle golf sahası inşaatlarının durduğunu açıkladı.

Foruma katılan dünyanın tanıdığı golf oyuncularından Greg Norman, Belek'ten etkilendiğini söyledi. Gördüğü sahaların dünya standartlarında olduğunu belirten Norman, golf pazarının büyümesi için yeni pazarlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Norman, "Ekonomik krizin etkisi yavaş yavaş geride kalıyor. Ama bu süreç alışkanlıklarımızı değiştirdi. Artık sahaları tasarlarken çevresel özelliklerini ön planda tutuyoruz" dedi.

Türkiye'deki golf pazarıyla ilgili araştırma yapan KPMG yetkilisi Andrea Sartori ise, Belek'teki golf sahalarının kısa zamanda inanılmaz bir gelişim gösterdiğini belirterek, İspanya ve Portekiz'in kendilerine en büyük rakip olarak Türkiye'yi gördüklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor