2012 Spor Başkenti!

Avrupa Spor Başkentleri Birliği Başkanı Gian Francesco Lupatelli: "İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti seçildi"

2012 Spor Başkenti!

Avrupa Spor Başkentleri Birliği Başkanı Gian Francesco Lupatelli, İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti seçildiğini açıkladı.

Devlet Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Lupatelli, İstanbul'un, Avrupa Spor Başkenti (ASB) Seçim Komisyonu'nca Avrupa Spor Başkenti seçilmesiyle ilgili kararı açıkladı.

Lupatelli, Avrupa Spor Başkenti Birliği Komitesi'nin bu hafta içinde İstanbul'da farklı yerlerde incelemelerde bulunduğunu belirterek, "İncelemelerden sonra aldığımız kararı açıklamak için toplandık. İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti olarak seçilmiştir. Bundan dolayı çok büyük mutluluk duymaktayız" dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti seçilmesinin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, ''Türkiye artık Avrupa'nın çok önemli aktörü. Bir zamanlar Avrupa'nın hasta adamı denilen Türkiye artık Avrupa'nın en dinamik en sağlıklı ülkelerinden biri olduğunu ortaya koydu'' dedi.

Bağış, Avrupa Spor Başkentleri Birliği Başkanı Gian Francesco Lupatelli ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti (ASB) seçilmesiyle ilgili olarak İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen ortak basın toplantısında, İstanbul'u ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın şahsında bütün İstanbullular'ı kutladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor