2011 Türkiye'sinde lüküslü idman

Trabzon 2. Amatör küme takımlarından Büyükliman Belediyespor 2000’li yıllarda adeta Ortaçağı yaşıyor.

2011 Türkiye'sinde lüküslü idman

Trabzon 2. Amatör küme takımlarından Büyükliman Belediyespor 2000’li yıllarda adeta Ortaçağı yaşıyor. Bir statta soyunma odaları varken orada antrenman yapılamıyor, diğer statta antrenman yapılıyor ama bu kez de soyunma odasında duş almaya dahi imkanları bulunmuyor.

BİRİ ÇİM DİĞERİ SENTETİK

Büyükliman Belediyespor’un soyunma odasının bulunduğu stadyum sadece maçlar için kullanılıyor. Takımın antrenmanlarını yaptığı sentetik statta ise 4 soyunma odası bulunurken soyunma odalarında sıcak su sahada gece antrenmanları için ışıklandırma olmayancı ortaya ilginç görüntüler çıkıyor. Yeni yapılan sentetik sahanın aydınlatılması için gereken para 1 milyar 200 milyon lira.

Vakfıkebir’in iki kulübü Büyükliman Belediyespor ve Kirazlıkspor kulüplerinin antrenman sahasının ışıklandırılması için gereken paranın yarısını biz karşılayalım diğer kısmı ise Gençlik Spor İl Müdürlüğü bütçesinden karşılansın şeklindeki önerisi de kabul görmedi.

Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Tonya, Beşikdüzü ve Şalpazarı gibi beş ilçenin katılımıyla 1967 yılında kurulan Büyükliman Belediyespor’un antrenman sahasında ışıklandırma olmayınca takım çalışmalarını lüküs ışığı altında yapıyor. Grubunda en yakın rakibi Pelitlispor’a 6 puan fark atan ve 34 puanla lider olan Büyükliman Belediyespor’da futbolcuların çoğu öğrenci olduğu için takım gündüz saatlerinde çalışma yapamıyor. Akşam ise sahanın ışıklandırması olmadığı için antrenmanlar antrenör Yılmaz Kuduoğlu nezaretinde lüküs ışığı altında yapılıyor.

2011 Avrupa Gençlik Olimpik oyunları için Trabzon’a 250 trilyonluk yatırım yapılırken, 1 Milyar 200 milyon tutan Vakfıkebir’in sentetik sahasının ışıklandırılmaması manidar bulunuyor.

SAHA AYRI SOYUNMA ODALARI AYRI

Vakfıkebir ilçesinde daha önce Büyükliman Belediyespor’un soyunma odasının bulunduğu stadyum çimlendirildi. Vakfıkebir’e ikinci bir sentetik saha yapıldı. Bu kez de soyunma odası ile saha arasındaki mesafe sorun olmaya başladı

İlçe’de İki stadyum arasında 3 km mesafe bulunması ulaşımı zorlaştırırken futbolculara antreman yapacakları sentetik sahada verilen soyunma odasında da sıcak su akmaması ayrı bir sıkıntı yarattı

Büyükliman Belediyespor’un soyunma odasının bulunduğu cim sahada ise sadece maçlar oynanıyor.

BAŞKAN YILMAZ DERTLİ

Vakfıkebir Büyüklimanspor Kulübü Başkanı Güngör Yılmaz, takımlarının Şampiyonluğa gittiğini ama çalışma şartlarının çok olumsuz olduğunu belirterek, “Takımın idman yapacağı sahanın ışıklandırılması yok, futbolcuların duş alma olanağı da yok Takımda 8-9 oyuncumuz öğrenci ve dersleri saat 16.00’da bittiği için çalışmalarımızı genellikle akşam saatlerinden sonra yapmak zorunda kalıyoruz. Ancak sahanın ışıklandırılması bulunmuyor. Bu da çalışmalarımızı çok olumsuz etkiliyor ve artık dayanacak gücümüz kalmadı esnaftan lüküslerini alıyoruz sahada antreman yaptıktan sonra lüküsleri tekrar esnafa geri veriyoruz” yorumunu yaptı.

‘ÖDÜL NASIL ALDI ANLAMADIM’

İdman yapan oyuncularımızın duş alması için sıcak suya ihtiyaç var. Antreman sahasının yanında 4 soyunma odası var, ancak ne ısıtmaları nedene sıcak suları var. Futbolcular İdmandan sonra duş almak için 3 km yürümek zorundalar Antremanda terleyen futbolcular bu soğukta eve yürüyerek gitti mi hasta oluyorlar Yetkililere ’Kirazlıkspor ile ortaklaşa 2 ton Fuel Oil alalım’ şeklinde öneri getirdim. Kabul görmedi. Şofben takmayı ve elektrik parasını ödemeyi teklif ettiğimde, buna da ‘hayır’ dediler. Bu nasıl bir iştir anlayamadım?’ diye konuştu.

ÖZGÜR: ÖDENEK GELİRSE YAPARIZ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, “Aydınlatma yapamam ben. Ödenek temin edildiği taktirde yaparım. Bir tane talep yokki, Sürmene talep ediyor Araklı talep ediyor, herkes talep ediyor” diye konuştu.

ERDEM: IŞIKLANDIRMAK GEREKİR

ASKF Başkanı Cahit Erdem, “Buranın ışıklandırılması gerekir. Bu konuda kulüplerin mağdur olmamaları gerekir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor