1461 Trabzon oyuncusu şampiyonluğa inanıyor

1461 Trabzon'un genç oyuncusu önemli açıklamalarda bulundu.

1461 Trabzon oyuncusu şampiyonluğa inanıyor

1461 Trabzon'un genç orta saha oyuncusu Hüseyin Onur Kaçar, "Bu sezon şampiyonluğun en güçlü adaylarından biriyiz" dedi.

Genç oyuncu verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj...

Öncelikle seni tanıyalım. Hüseyin Onur Kaçar kimdir? Seni futbolcu olmaya yönelten etkenler nelerdi?

1461 Trabzon oyuncusu şampiyonluğa inanıyor1997 Yılıda İskenderun'da doğdum. İki kardeşiz. Benden küçük kız kardeşim var. Lise mezunuyum. Babam sağlık memuru. Annem ise ev hanımı. Küçük yaşımdan beri hep futbolcu olmak istemişimdir. İlkokuldayken beden eğitimi öğretmenim Rıfat Atamer okul seçmelerinde beğenerek beni takıma aldı. 10 Yaşıma geldiğimde ise Rıfat Atamer hocam beni İskenderun Karaağaç Spor Kulübüne yazdırdı. Burada yaklaşık 4 yıl futbol oynadıktan sonra İskenderunspor'a transfer oldum. Böylelikle futbol hayatım böylelikle başlamış oldu.

Futbola başladığın dönemden beri aynı mevkide mi oynuyorsun, yoksa değişik bölgelerde görev yaptın mı?

Futbola başladığımdan beri hep orta sahada oynuyorum. Fakat zaman zaman sol açık ve sol bek oynadığım dönemlerde oluyor. Ben en çok orta sahada oynamayı seviyorum. Orta sahada takımıma daha çok verimli olacağıma inanıyorum.

Henüz 21 yaşındasın ve önünde uzun bir futbol geleceği duruyor. Sen bu geleceği nasıl planlıyorsun? Gelecekle ilgili hayallerinde neler var?

Kariyerimin çok başarılı ve istikrarlı olmasını istiyorum. Kendimi geliştirip 1461 Trabzon'da çok güzel bir sezon geçirerek daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyorum. Amacım iyi bir orta saha oyuncusu olabilmek.

Trabzon’daki sosyal yaşantından memnun musun?

1461 Trabzon'da futbol oynamaktan ve Trabzon'da olmaktan mutluyum. Futboldan arta kalan zamanlarımda ise dışarı çıkıp gezmeye çalışıyorum. Trabzon'da bugüne kadar çok güzel yerler gördüm. Boztepe, Ganita sahili, Uzungöl, Sümela gibi daha birçok yere gidiyorum. Bana çok sıcakkanlı davranıyorlar. Şu ana kadar Trabzon’da her şeyin benim için mükemmel gittiğini söyleyebilirim.

1461 Trabzon birbirinden kaliteli genç futbolculardan kurulu. Senin mevkiinden de oynayabilecek arkadaşların var. Forma rekabeti için neler söylemek istersin?

Forma rekabeti takımımız için gerçekten önemli. Örnek verecek olursak; bir maç iyi oynamadığımız zaman, diğer hafta yerimize arkadaşımız oynar. O yüzden de bence başarıya giden yol da bu. Her oynayan arkadaşım elinden gelenin en iyisini yapıyor.

Türkiye’de ki oyuncuların fizikleri neden istenilen düzeyde değil. Yeterli beslenmenin ve sosyal yapının bunda katkısı var mı?

Bu tamamen beslenmeyle ve yapılan çalışmalarla alakalıdır. Ufak yaşlarda da buna pek dikkat edilmiyor ama buna dikkat edilirse ve çocukta yetenekliyse başarı kaçınılmaz olur. Fiziksel yetersizlik diye bir durum olmaz.

Teknik Direktör Hamdi Zıvalıoğlu oyuncuların gözünde nasıl bir hoca?

Trabzonspor'un efsanevi oyunculardan biri Hamdi Hoca. Böyle bir geçmişe sahip antrenörle çalışmak bizleri motive ediyor. Çünkü futbolcunun dilinden anlıyor, futbolcuya bakış açısı farklı. Antrenmanları farklı. Futbolu daha çok oynamaya ve oynatmaya yönelik antrenmanlar yaptırıyor. Bizim için çok büyük bir şans Hamdi Zıvalıoğlu. Bunu değerlendirmeye çalışıyoruz. Ondan faydalanabildiğimiz kadar faydalanmaya çalışıyoruz. Böyle bir efsane ile çalışmanın da keyfini çıkarmaya çalışıyoruz oyuncular olarak. Sahadayken, kenara baktığınızda böyle kariyerli bir hoca görmek bir oyuncuyu her anlamda etkileyen bir durum. Seni anlayabiliyor. Sahada ne durumda olduğunu, ne yaptığını, ne yapmak istediğini, ne düşündüğünü anlayabiliyor. Tabi bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor.

Geçtiğimiz sezona oranla bu sezon Spor Toto 3. Lig’i bu sezon nasıl buldun?

Üçüncü Lig oldukça iyi ve zor bir lig, çok sayıda yetenek ve çok sayıda tecrübeli oyuncular var, bireysel kalite çok yüksek.

Sizce ligdeki takımların 1461 Trabzon'a bakış açısı nasıl?

Ligde bize karşı herkes çok hırslı. Konsantrasyon yüzde yüz. Herkes bizi yenmek istiyor. Ama bizim o maçlarda daha da performansımızı yukarı taşımamız gerekiyor. Son maç buna güzel bir örnekti. Ama böyle maç seçmek falan bizde olmuyor. Bazen konsantrasyon eksikliği olabilir ama biz futbolcuyuz, işimizi severiz. Takımın karakteri çok iyi. Zor bir dönemden böyle çıktık. İnşallah bu yoldan devam ederiz.

1461 Trabzon oyuncusu şampiyonluğa inanıyorBu sezon 1461 Trabzon'un durumu nedir? Sezon sonunda takım olarak kendinizi nerede görüyorsunuz?

Grubumuzda bulunan takımların çoğundan iyi oynuyoruz. Birlik ve beraberlik en üst seviyede. Kendimize inandığımız ve güvendiğimiz sürece bizi hiç bir takım yenemez.

Takımdaki yaş ortalamanız 19. Genç bir kadrodan oluşuyorsunuz. Bunun avantajları nelerdir?

Diğer takımlara oranla daha çok çalışan, daha çok isteyen ve daha çok koşan bir ekibimiz var. Bunu da genç olmamıza bağlıyorum. İşine dört bir elle sarılan ve kazanmayı bu kadar çok isteyen bir takımın içinde olmak beni mutlu ediyor.

Takımdaki arkadaşlık ortamı nasıl?

1461 Trabzon'da benim bu sezon ikinci yılım. Takımdaki arkadaşlık ortamı çok iyi. Hepimiz kardeş gibiyiz. İskenderun'dan sonra burada çok güzel arkadaşlar edindim ve edinmeye de devam edeceğim.

Ligde dış etkenler sizi etkiliyor mu?

Ligde en genç ve en yetenekli futbolcular olduğumuzu biliyoruz ama bunu saha içinde de göstermemiz gerekiyordu. Şimdiye kadar oynadığımız maçlarda bunu gösterdiğimize de inanıyorum. Fakat dış ektenler her sezon olduğu gibi bu sezonda bizden ellerini çekmiyorlar. Biz bu dış etkenlerin bizi yıkmasına izin vermeyeceğiz. Kendimize güvendik, birbirimize inandık. Bizi hiç bir dış kuvvet yıkamaz.

Senin gibi futbolcu olmak isteyenlere neler tavsiye edersin?

Artık futbolcu olmak eskisi gibi kolay değil bu ülkede. Ancak bu yola baş koymuşsalar bırakmasınlar, işlerine sıkı sıkı sarılsınlar. Bir kere futbolcu olmak için çok çalışmalılar. Artık futbol disiplin ve çok çalışmanın üzerine kurulu. Bu nedenle futbolcu olmak isteyen genç kardeşlerim hemen pes etmesin. Kendilerine bir hedef koysunlar ve o hedefe ulaşabilmek için her türlü fedakârlığı yapsınlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler